Τι δουλειά έχει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο και στα Όσκαρ;

Κοινοποίηση:
mitsotakis

Αποτελεί έναν από τους διασημότερους σεφ και συνιοδιοκτήτη του Mykonos Grill, που εξυπηρετεί τους μεγαλύτερους σταρ, επιμελείται τα επίσημα δείπνα του Ομπάμα και το μενού της τελετής των Οσκαρ.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Μητσοτάκη -για τους εκτός Ελλάδος διάσημους φίλους του Angelo- ανιψιό του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μετά από 27 χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης έχτισε ένα πολύ σημαντικό όνομα στα κοσμικά σαλόνια των ΗΠΑ.

«Μετράω 27 χρόνια σε εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin και πεντάστερα ξενοδοχεία και είχα την τύχη και τη χαρά να εξυπηρετώ διεθνείς celebrities»

Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης είναι επίσης catering manager του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ένας από τους λίγους Ελληνες που γνωρίζει προσωπικά τον πλανητάρχη: «Λατρεύει την ελληνική κουζίνα, του αρέσει η σπανακόπιτα, ο μπακλαβάς, το ελαιόλαδο και η φέτα. Θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα και τα νησιά και το πιο πιθανό είναι να συμβεί όταν δε θα είναι πια πρόεδρος»

Ωστόσο δεν ήταν εξαρχής όλα ρόδινα: «Πέρασα αμέτρητες δυσκολίες, ήρθα στην Αμερική με μία βαλίτσα στο χέρι, χωρίς συγγενείς, παρά μόνο ελάχιστους φίλους, χωρίς να έχω εξασφαλίσει δουλειά στην Αμερική, με 5.500 δολάρια στην τσέπη και μόνο όπλο το πείσμα μου»

Οσο για τον αν θα γυρνούσε στην Ελλάδα μόνιμα, ο ίδιος το αποκλείει: «Το κεφάλαιο Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο έχει τελειώσει για μένα. Πλέον η ζωή μου είναι στην Αμερική. Δεν μπορώ να αφήσω όλα αυτά που έχω δημιουργήσει για να επιστρέψω πίσω, παρόλο που όλοι μου οι συγγενείς είναι στην Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την καταγωγή μου και πάντα θα έρχομαι για διακοπές, αλλά δεν βλέπω καμία πιθανότητα να γυρίσω πίσω μόνιμα»

mitsotakis1 mitsotakis2

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: