3 τσιγγάνοι είχαν ρημάξει 28 σπίτια στα βόρεια προάστια

Κοινοποίηση:
tsigganoi-sample-photo

Συνελήφθησαν στις 21-10-2013 το μεσημέρι στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Στεφάνου, 3 τσιγγάνοι, ηλικίας 17, 21 και 24 ετών, για ληστείες και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Αγίου Στεφάνου, οι συλληφθέντες, μαζί με άλλους πέντε (5) συνεργούς τους, που αναζητούνται, τους τελευταίους πέντε μήνες διέπραξαν ληστείες και κλοπές από οικίες.

Ειδικότερα, εντόπιζαν κυρίως μονοκατοικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε δύο περιπτώσεις που οι ένοικοι, οι οποίοι ήταν ηλικιωμένα άτομα, βρίσκονταν εντός της οικίας, χρησιμοποίησαν σωματική βία και απειλές προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν και να ερευνήσουν το σπίτι.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει δύο (2) ληστείες σε βάρος δύο (2) ηλικιωμένων εντός των οικιών τους στην Άνοιξη και τη Ροδόπολη και είκοσι οκτώ (28) διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Άνοιξη, τη Σταμάτα, τη Ροδόπολη, τον Άγιο Στέφανο, τη Νέα Χαλκηδόνα, την Εκάλη, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά και τα Μελίσσια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.