Τη σημασία της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντάς τη με την ανάγκη να μην υπάρχει λήθη και άγνοια όσον αφορά «τη θηριωδία του ναζισμού».
Στην αντιφώνησή του προς τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού σε γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών, ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως «αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά», συμπληρώνοντας πως για τη νέα γενιά η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι «κάπως σαν τύφλωση».
«Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρατηρώντας ότι «σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας».
«Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, «είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας».
«Εδώ» πρόσθεσε «έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας».
Τέλος, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τον σεβασμό του στο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, όπου «τα κίνητρα είναι περιορισμένα και η δοκιμασία μεγάλη».
«Εσείς που υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας τι θα πει πατριωτισμός, προσφορά, καθήκον. Η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα δεν εκφράζεται με κραυγές, με επίδειξη ή με κομπασμούς. Είναι μια εσωτερικευμένη δύναμη που αποδεικνύεται στην πράξη με έργα, όχι με λόγια» κατέληξε.
Να μη ξεχνατε πρωτιστως εσεις που μετατρεψατε το ΟΧΙ του 1940 σε επαναλαμβανομενα ΝΑΙ απο το 2010 εως σημερα!!!
ΑΦΟΥ ΜΕ ΣΑΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.. Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΑ ΑΚΟΥΓΕΣ ΟΤΑΝ ΟΡΚΙΣΤΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΘΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ, ΜΕ 5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ (ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ.. ΕΘΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΜΗΔΕΝ… ΔΙΕΘΝΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΠΑ, ΑΥΤΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΕΙΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ…. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Κουρασμενε παιρνε και εσυ τον τιμιο και φτωχο μισθο σου και κανε το κοροιδο τι θες και μιλας παντως ενας ελληνας πολιτικος που αγαπα την χωρα του δεν ειπε να γινεται στην βουλα 100 ο μισθος να ειναι 2 χιλιαδες και να κοπει η βουλευτικη συνταξη
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τότε πολεμήσαμε τους Ιταλούς και Γερμανους. Στους πολέμους τα κράτη πολεμάνε κράτη και όχι ιδεολογίες.
CHARLES,
ΚΑΙ ΕΔΩ AΤΥΧΗΣΕΣ.
ΑΔΙΚΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΦΕΥΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ…..
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δ Ε Ν Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν ΝΑΖΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ !!!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ «ΕΠΙΟΡΚΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ» ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΗΠΑΤΗΣΑΝ, ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΩΡΙΣΜΕΝΑ «ΕΠΙΟΡΚΑ ΑΜΘΡΩΠΑΚΙΑ», ΠΟΥ ΥΠOΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ, ΜΟΝΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ……..
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ CHARLES.-
Μίλησε και το λείψανο που τσεπώνει τα χιλιαρικα για να παριστανει τον Προεδρο της χουντας του ΣαμαροΒενιζελου…να ξερεις Παπούλια ότι δεν ξεχναμε και τις θηριωδίες και τις κλεψιες που κάνατε στο ΠΑΣΟΚ λαμόγια και τις ροζ Βιλες σας…
Τι είναι αυτά τα γελοία θεάματα !!!
Τι κάνετε ορέ ?
Τον βάλατε να κάθετε σε πατριαρχικό θρόνο ?
Όλοι είναι όρθιοι , και το γερο κούρκουτο την έχει αράξει σαν αυτοκράτωρ του Βυζαντίου !!!
Του αξίζει ?
Πρώτα έπρεπε να τον ρωτήσετε
Εάν πήρε τα χρωστούμενα δανεικά από τον Ανδρέα, και εάν έχει απόδειξη γι’ αυτό !!!
Τέλος πάντων
Μπορεί να του δώσατε τον θρόνο
Για την 12 άχρονη αντίσταση που έκανε με τα κοντό παντελονα στους Γερμανούς φίλους του !
Άι σιχτίρ μέρα που είναι
Στράτος Δ
Για τα περι «ναζισμου» και το τι εκαναν οι γερμανοι του τριτου ραιχ πριν 70 χρονια δεν θα σχολιασω(δεν ειναι αυτο το θεμα), αλλα θα πω το εξης:
1. Ειναι προσβολη να για τον Ελληνισμο να εμπλεκεις απολιτικα συμβολα και τα σχεδια του Ελληνικου Πολιτισμου και της τεχνης.
2. Ειναι ανιστορητο να μην ξερεις οτι το Γαμμαδιον/Σβαστικα ειναι ακριβως αυτο που εγραψα στο νουμερο 2. Επισης ειναι ανιστορητο να μην ξερεις οτι ο Χιτλερ υιοθετησε το συμβολο και το εβαλε στη ΜΕΣΗ στης σημαιες του. Αρα ειναι μια ΣΗΜΑΙΑ και οχι συμβολα – Παπουλια ηλιθιε. Ασχετη επισης η ειδηση….δηλαδη τι σχεση εχει με το σημερα; Η απλα παπαγαλιζει καποιος παλι για τον ναζισμο;
Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Παπούλιας ήτανε καθιστός σε καρέκλα μπροστά; Ο κόσμος όταν πάει στην εκκλησία, είτε κάθεται στα στασίδια και στις καρέκλες που υπάρχουνε στις άκρες, είτε κάθεται όρθιος. Ούτε σε τριτοκοσμικές αυταρχικές μπανανίες δε γίνονται τέτοια πράγματα. Μου φαίνευται σα βεβύλωση του ναού. Πάλι καλά που δεν είχανε και κανένα λούστρο να του γυαλίζει τα παπούτσια.
Μπραβο σαψαλο! Αξιος ο μισθος των 1,000,000 ευρω που παιρνει ετησιος!