Τα πανευρωπαϊκά τα λαϊκίστικα κόμματα, έχουν δυναμώσει όπως τονίζει σε σημερινό δημοσίευμα το CNBC. Ως πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στην ζώνη του ευρώ κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία το 2015 , χαρακτηρίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα σημερινό δημοσίευμα του CNBC.
Στο ίδιο θέμα αναφέρονται και οι Financial Times χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «ευρωπαϊκό πολιτικό ρίσκο» το οποίο αποτελεί μεγάλη απειλή για τα συμφέροντα των αγορών.
Το CNBC αναφέρει πως ο πολιτικός κίνδυνος στην ευρωζώνη θα αυξηθεί το επόμενο έτος, , αφού εκλογές θα υπάρξουν σε :Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, πιθανό και στην Ιταλία με τα λαϊκίστικα κόμματα να μπουν μπροστά και να κάνουν έντονη την παρουσία τους. Το πρακτορείο αναφέρει πως μια εκδήλωση αυτού του φόβου οδήγησε σε πτώση το ελληνικό χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, χρησιμοποιώντας τις προεδρικές εκλογές ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.
Σύμφωνα με το CNBC αν δεν βγάλουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας, η χώρα πιθανότατα να προχωρήσει σε γενικές εκλογές έως τον Ιανουάριο. Όπως αναφέρει οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στο Κοινοβούλιο.
Πια κράτη από αυτά που αναφέρονται έχουν μνημόνιο? ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑ..KES.