Πρόστιμο 100 ευρώ σε αστυνομικούς επειδή δεν ανέφεραν ότι είδαν τον Μαζιώτη

Κοινοποίηση:
astunomia-peripoliko-arxeiou

Πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καλούνται να καταβάλουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν ανέφεραν ότι είδαν τον Νίκο Μαζιώτη.

Με την παράλειψή τους αυτή θεωρείται ότι συνέβαλαν στην εξαφάνιση του καταζητούμενου, μαζί την Πόλα Ρούπα, η οποία είναι επίσης άφαντη.
Η πληροφορία αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.
Επί της ουσίας απαλλάσσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος έχουν ήδη επιστρέψει στις υπηρεσίες τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα ήταν υπόδικοι για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισης τους, ωστόσο όφειλαν να εμφανίζονται ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.
Ωστόσο, την 20ή Ιουνίου 2012 οι δύο υπόδικοι εξαφανίστηκαν αλλά σε μια περίεργη κίνηση αδράνειας οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν τους αναζήτησαν.
Φέρονται επίσης να καθυστέρησαν να ενημερώσουν την αρμόδια ομάδα της ΕΛ.ΑΣ, η οποία χειρίζεται τα θέματα ανταρτικού πόλης.
Οι ευθύνες έπεσαν τότε σε ανώτερο αξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων και σε τρεις ακόμη αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για την καθυστερημένη ενημέρωση των ανωτέρων τους και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του, με αποτέλεσμα να τεθούν σε αργία και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Όσοι ξέρουν πως λειτουργεί η ασφάλεια με το απαρχαιομένο σύστημα για τα λεγόμενα «παρών» ξέρουν πολύ καλά, ότι η ποινή αυτή είναι τουλάχιστον άδικη. Μπορεί για τον κόσμο να είναι λίγη, όμως για εμάς είναι άδικη και αυτό γιατί χιλιάδες ποινικοί υπόδικοι δίνουν κάθε 1 και 15 παρών στα αστυνομικά καταστήματα και δεκάδες από αυτούς είτε δεν προσέρχονται στην ώρα του ή και καθόλου.
    Βέβαια ενημέρωση της Εισαγγελίας γίνεται, τις περισσότερες φορές μέσα στον ίδιο μήνα. Η Εισαγγελία ξέρετε μετά από πόσους μήνες προχωρά σε άρση του μέτρου; ΠΟΤΕ γιατί έτσι θα γέμιζαν οι φυλακές, αφήστε που πρακτικά οι υποθέσεις έχουν μείνει πίσω για πάνω από 5ετία και γι΄αυτό τις παραγράφουν κάθε λίγο και λιγάκι.

  2. AΛΛH MIA XONTΡΟM@Λ@KIA ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ……….

    ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ……….. ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ…….. ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ……… ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ……. ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥ – ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΟΙΟΥΤΩΝ…………

    1. Αυτός σε πείραξε. οι κλεφταράδες οι πολιτικοί που λήστεψαν το κράτος
      άχνα.Που αντί να έχουν παραιτηθεί η να απολύσουν τον εαυτό του, απολύουν άλλους…

  3. ΟΠΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΛΔ?ΙΣΙΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!!

  4. Και ο πόλεμος εναντίων της αστυνομίας καλά κρατεί.
    Τέτοια προπαγάνδα πουθενά αλλού.
    Τα αριστερά κοπρόσκυλα και οι μασώνοι κάνουν κουμάντο.

  5. πλακα μας κανετε ρε? ενα κουτακι σπιρτα και μια τσιχλα.οι δημοσιοι και ολοι οι κρατικοδιαιτοι πουλανε τρελα μια ζωη.πρωτη και δεκαπεντε στην τραπεζα τα τεμπελοσκυλα και μετα εφαπατς

  6. 100 ολοκληρα ευρω;
    τους ξεφραγκιασανε τους κακομοιρους

  7. Μας περνάτε τόσο ηλίθιους να πιστέψουμε οτι οι αστυνομικοί έκαναν τα στραβά μάτια στόν Μαζιώτη; Οι αστυνομικοί πάλι φταίνε; Εντολές παίρνουν οι άνθρωποι. Αν τους είχαν πει να κάνουν αυτό, απλά εκτέλεσαν την εντολή. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.

Comments are closed.