Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων εξέδωσε ανακοίνωση για το μακελειό στο κτίριο του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Παρισιού και των Περιχώρων καθώς και το σύνολο των Ελληνων του Παρισιού, καταδικάζουμε κάθε τρομοκρατική επίθεση, η οποία αποσκοπεί στο να εμποδίσει την ελευθερία της έκφρασης και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.
Η εγκληματική ενέργεια στο κτίριο του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo είναι πράξη σκοταδιστική και μισαλλόδοξη. Οι δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ αντιπροσώπευαν στην Γαλλία την ελευθερία του λόγου και του πνεύματος.
Η εγκληματική αυτή ενέργεια αποτελεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον της ελευθερίας, της δημοκρατίας. Εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφής τρομοκρατίας και βαρβαρότητας.
Σήμερα πενθούμε όλοι.»