ΒΡΟΧΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ! Σφοδρές ανταλλαγές πυρών στη Νταματούρου

Κοινοποίηση:
550_334_315693

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της πόλης μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ενεπλάκησαν σε μάχες με τις ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας στην πόλη αυτή, που βρίσκεται 130 χλμ. από την Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο.

Η επίθεση της Μπόκο Χαράμ μοιάζει να εξαπολύθηκε σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός για να αποσπάσει από τους ισλαμιστές την πόλη Μπάγκα.«Οι επιτιθέμενοι έφθασαν περί τις κι άνοιξαν πυρ κραυγάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ»», δήλωσε ο Μουχτάρ Σάνι, φοιτητής στο πανεπιστήμιο της πόλης Νταματούρου.Άνδρες του στρατού προσπαθούν να απωθήσουν τους ισλαμιστές ενόπλους.

Σύμφωνα με τον Αϊσατού Μπάλα, ο οποίος ζει κοντά στην περιοχή όπου σημειώνονται μάχες, «όλοι οι δρόμοι έχουν ερημώσει. Όλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους και το μόνο που ακούμε είναι οι κρότοι των εκρήξεων», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: