Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Tου έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του στις εκλογές και εξέφρασε τη στήριξή του στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η θέση των ΗΠΑ είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να φύγει από την περίοδο λιτότητας και να ακολουθήσει πολιτικές ανάπτυξης.
Γι’ αυτό το λόγο, θα υποστηρίξει τις ελληνικές πρωτοβουλίες, ενώ πρότεινε και συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Ηνωμένων Πολιτειών σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.
Τον συμβούλεψε ότι πρέπει να ξεκουραστεί με τον Τσίπρα να απαντάει ότι είναι δυσκολο. Τότε ο Ομπάμα του απάντησε ότι και γω κάπως έτσι ξεκίνησα αλλά «δες τα μαλλιά μου πως άσπρισαν τώρα»
Πρώτη δημοσίευση 20:43
και φυσικά του είπε μακριά από τους Ρώσους. Τώρα ο Αλέξης τι θα πει? Θα πρέπει να του πει, αν έχεις Μπαράκ 100δις να μου στείλεις μπορεί να το σκεφτώ. Αλλιώς κοιτάω κάποια επένδυση στην χώρα μου για την εξοικονόμηση αυτών των χρημάτων. Περιμένω απάντηση σου. Αλέξης.