Τρία άτομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και πάλι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond

Κοινοποίηση:
sea

Τρία άτομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και πάλι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, που έγινε το 2007 στη Σαντορίνη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 63/2105 απόφασή του έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα και αναίρεσε μερικά την Εφετειακή απόφαση κρίνοντας ότι δεν έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Έτσι οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά είχαν καταδικαστεί, κατά συγχώνευση, ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου σε 5 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο.

Ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας Core Marine Limited (υπό την τεχνική διαχείριση της οποίας ήταν το Sea Diamond, ως θυγατρική της Louis Cruises) σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Στον ανθυποπλοίαρχο του Sea Diamond είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 26 μηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: