Οι ανακοινώσεις των κομμάτων μετά την ομιλία του Αλέξη ΤσίπραΒαθύ προβληματισμό για το αν οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού οδηγούν σε επιτυχή διαπραγμάτευση εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικά το σχόλιο της ΝΔ έχει ως εξής:
«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την προσπάθεια για επωφελή συμφωνία. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά
ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά.
Η ΝΔ εκφράζει όμως το βαθύ της προβληματισμό για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση με τα όσα ακούστηκαν απόψε».
Η ανακοίνωση του Πασόκ
«Ο κ. Τσίπρας μίλησε με την άνεση της αντιπολίτευσης και όχι με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης. Πίσω από την στομφώδη αλαζονεία της αντίληψης πως η δημοκρατία στη χώρα αρχίζει να λειτουργεί στις 25 Ιανουαρίου με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κρύφτηκε η αδυναμία να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο», σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη
«Γενικόλογες κοινοτοπίες χωρίς ψαχνό :
– Οι παροχές προς τους πολίτες όλες αόριστες, δεν έχουν καμία σχέση με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
– Πλήρης αδυναμία να παρουσιασθεί σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς την ευρωζώνη για τα επόμενα βήματα, δηλαδή για το τι εννοεί η κυβέρνηση με την έκφραση «πρόγραμμα γέφυρα». Γέφυρα προς τα πού, με ποια χρηματοδότηση, ποιες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα; Και κυρίως δεν βρέθηκε ούτε μια λέξη για το τρέχον πρόγραμμα ( μνημόνιο ) με το ΔΝΤ !
Πιο χαρακτηριστικό από όλα η καταγγελία κατά της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί επιδίωξε παράταση του μνημονίου μόνο για δυο και όχι για έξι μήνες!
Η νέα κυβέρνηση αρνείται να ζητήσει παράταση, αλλά θα ήθελε να έχει βρει τη χώρα σε καθεστώς εξάμηνης και όχι δίμηνης παράτασης του μνημονίου! Καταπληκτικό».
Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Είναι συνεπώς ευπρόσδεκτη η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την ένταξη στο Μνημόνιο 1, τη μετάβαση στο Μνημόνιο 2, αλλά και το επιδιωκόμενο Μνημόνιο 3 – γέφυρα που ελπίζουμε να μη μετατραπεί σε εκρηκτική ύλη για την πλήρη καταστροφή της οικονομίας. Τα υπόλοιπα αύριο».
Το Ποτάμι
«Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν έκθεση προεκλογικών ιδεών». Αυτό ανέφερε αρχικά σε σχετικό του σχόλιο το Ποτάμι, για να πρόσθεσει: «Το καλό σενάριο είναι ότι το κυβερνητικό σχέδιο το δημιουργούν τώρα. Το κακό σενάριο είναι ότι θα κυβερνήσουν σαν αντιπολίτευση, μόνο με υποσχέσεις».
«Ο κ. Τσίπρας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «πρέπει επιτέλους να πει στους πολίτες όχι εκείνα που ονειρευόταν προεκλογικά αλλά εκείνα που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο».
«Ο χρόνος λιγοστεύει. Χρειαζόμαστε θαρραλέες αποφάσεις και ένα πατριωτικό σχέδιο διαπραγμάτευσης που θα κρατήσει την Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης», καταλήγει.
Όταν μπει το κωλοδάχτυλο στους Ποταμι(ώτες), τότε η ανακούφιση θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα. Τότε να ακούσουμε τι θα λένε τα απολειφάδια.
ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΕ ΤΑΞΕ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΕΣ» ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ — ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΒΟΝΤΑΝ» ΟΛΟ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ Η ΜΙΖΑ ΜΙΖΑ —–ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ — ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ Η ΙΤΑΛΟΙ ΜΕ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ «ΓΙΑΦΤΟΥΣ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΟΛΟΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΙΑ
Tι να περιμένει αυτός ο ταλαίπωρος λαός από τα σκουπίδια της ιστορίας του?
Μόνο μπόχα, δυσωδία και σαπίλα!
Τι ειπε η Χρυση Αυγη ξεχασες να μας το πεις.
Για τα τρεια σκουπιδια τα βρηκες.
Πως ειναι ο καιρος κατα Συριζα μερια που σε εχει φερει ο ανεμος;;;;
Ν.Δ ΠΑΣΟΚ.ΠΟΤΑΜΙ.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΑΙ.
Αυτό το σκουπίδι του Μπόμπολα τι πετάγεται σαν πορδή;
ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ , ΤΟ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ , ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΩΤΗΣΕΙ.
Ποταμισιε σαλτα κουρεψου μοκο εσυ απο σποντα βρεθηκες εσυ εκει