ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ της Ισραηλίτικης Κοινότητας για το σκίτσο εφημερίδας: «Ντροπή. Αισχρό και προσβλητικό το σκίτσο»

Κοινοποίηση:
soimpleavgi_487_355

Την έντονη αντίδραση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών προκάλεσε η γελοιογραφία της εφημερίδας Αυγή. Στη γελοιογραφία απεικονίζεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μιλά για την διαπραγμάτευση κυβέρνησης – Ευρωπαίων εταίρων, κάνοντας λόγο για «σαπούνια» και «στάχτες», έχει την υπογραφή του Τάσου Αναστασίου και δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

«Κε. Διευθυντά,

Μας προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη η γελοιογραφία του Τάσου Αναστασίου στην χθεσινή διαδικτυακή ΑΥΓΗ.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, πόσο μάλιστα μετά τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού, την ελευθερία της έκφρασης ως σημαντική παράμετρο της δημοκρατίας. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να καταγγείλουμε το συγκεκριμένο σκίτσο ως αισχρό και προσβλητικό για την Κοινότητά μας.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, τιμήσαμε τη Μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Αθήνα. Ακούσαμε από επιζώντες των στρατοπέδων τις αφηγήσεις τους για το μαρτύριό τους όπου ο θάνατος παραμόνευε κάθε στιγμή. Μας είπαν για την ασταμάτητη μυρωδιά του καμένου που έβγαινε από τα φουγάρα των φούρνων όπου καίγονταν οι κρατούμενοι μετά την ομαδική δολοφονία τους στους θαλάμους αερίων. Και μας μίλησαν για το τραγικό συναίσθημα όταν οι ίδιοι έφτιαχναν σαπούνια από τα λίπος που είχε μείνει μετά το κάψιμο του πατέρα, των αδελφών, των φίλων.

Αυτή την τραγικότητα του Ολοκαυτώματος, ο σκιτσογράφος σας θέλησε να την κάνει χιούμορ. Απαράδεκτη επιλογή, ατυχέστατη, προσβλητική της μνήμης και του σεβασμού που οφείλουμε σε αυτήν. Κάποιες πτυχές της Ιστορίας, απλά δεν προσφέρονται για χιούμορ, πρέπει να στέκονται πολύ πιο ψηλά από την εφήμερη χρήση για λόγους φτηνής κατανάλωσης.

Εκφράζουμε λοιπόν το συναίσθημα που μας κυρίευσε όταν είδαμε το σκίτσο: ΝΤΡΟΠΗ.

Μίνος Μωυσής Ζοζέφ Μιζάν

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

Κοινοποίηση : Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο», καταλήγει η επιστολή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Τα παραπονα σας στον Κουβελη,κις μαι μπαλς αγγλιστι.

  2. «Αισχρό και προσβλητικό το σκίτσο” ????

    Why? This is what the 2nd world war Germany was thinking
    about you and…., this is what the financial war Germany
    may be thinking about Greece.

  3. Οι εβραίοι έχουν πάρει εργολαβία το ολοκαύτωμα και οι Έλληνες έχουν αποχαυνωθεί…Τόσους Έλληνες έκαψαν – ολόκληρα χωριά σε όλη την Ελλάδα και δεν ανοίγει ένας / μία το στόμα του/της να απαντήσει σε αυτά τα όργανα του σκότους. Μιλάτε μωρέ!

  4. ε αν δεν έχει τον μωαμεθ να παίρνει τσιμπουκια η τον χριστό να κλάνει στα μούτρα της παναγιάς δεν λέει για τους εβραίους

    μόνο το σίχαμα το σαρλί να κυκλοφορεί και οι υπολοιποι λογοκριμένοι

    βρωμοσιονιστές, το αίμα των απλών εβραίων που κατασφάχτηκαν αντί να το σεβαστούν κάνουν τα ίδια σήμερα

  5. Μάλιστα άντε να το πούμε προσβλητικό στην μνήμη αυτών των ανθρώπων!δεν τους άκουσα να παραπονιούνται για τους Έλληνες του σήμερα και του χθες που έριξαν το αίμα τους στα χωματα αυτής της γης. Που δολοφονήθηκαν απάνθρωπα και ξεκληρίστηκαν οικογένειες!αχχ εβραιοπουλα απανταχού παρών! Κοιτάξτε την την ταινία παίζει όμορφα!

  6. Μάλιστα άντε να το πούμε προσβλητικό στην μνήμη αυτών των ανθρώπων!δεν τους άκουσα να παραπονιούνται για τους Έλληνες του σήμερα και του χθες που έριξαν το αίμα τους στα χωματα αυτής της γης. Που δολοφονήθηκαν απάνθρωπα και ξεκληρίστηκαν οικογένειες!αχχ εβραιοπουλα απανταχού παρών!κοιτάξτε την την ταινία παίζει όμορφα!

  7. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΘΙΓΕΣΤΕ;ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ «ΣΑΠΟΥΝΙ» ΚΑΙ «ΛΙΠΑΣΜΑ»; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΤΙ «ΚΑΛΑ» ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ…

  8. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ (!!) ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΠΑΖΟΥΡ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΡΜΑ…ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑ##ΚΙΕΣ…..

  9. Που πήγε η ελευθερία του τύπου ξαφνικά; Οι ιουδαίοι δεν μιλούσαν για δικαίωμα στην έκφραση κλπ κλπ ;

    Je suis Avgi :p

Comments are closed.