Σήμερα Δευτέρα και την… ερχόμενη Πέμπτη θα απολογηθουν στον ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας οι δύο συλληφθεντες ως συνεργοι του βαρυποινιτη Χριστοδούλου Ξηρού.
Και οι δύο μετά την ποινική δίωξη που ασκηθηκε εναντίον τους οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Στον πρώτο, ο οποίος συνελήφθη στο Γαλάτσι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, κ.α. αδικήματα.
Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.
Σε δήλωσή του ο Κ. Παπαδάκης συνήγορος του κατηγορουμένου, ανέφερε πως τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του δεν είναι σοβαρά και ότι σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.
Στον δεύτερο συλληφθέντα, η δίωξη αφορά την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2).
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
Ο κατηγορουμενος έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί.
Η έξοδος των συνεργών του Ξηρου από το εφετείο