ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ [ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    ektakti-eidisi

    Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησαν δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale-Μ, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προερχόμενα από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Α.Μεσόγειο αυτή την στιγμή δεν τους επέτρεπαν να προσνηωθούν στο σκάφος και κινδύνευαν με συντριβή.

    Επιχείρησαν επανειλημμένα προσνήωση, αλλά αυτή κατέστη αδύνατη, λόγω των ανέμων που επικρατούν. Και ενώ τελείωναν τα καύσιμά τους ζήτησαν άδεια από την Κύπρο για να καταφύγουν στο πλησιέστερο κυπριακό αεροδρόμιο, όπως και έγινε

    0ccf4b4482bd8e341c83c97b6b088b39

    Το αντίστοιχο πρωτόκολλο στο αμερικανικό Ναυτικό προβλέπει την προσγείωση σε  αεροδρόμιο, πλην του αεροπλανοφόρου ως την τελευταία λύση, καθώς υπάρχει πάντα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού σε επιφυλακή για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών που βρίσκονται στον αέρα και που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να προσνηωθούν αμέσως.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: