Προσάραξε στα βράχια της Κάσου λόγω κακοκαιρίας το «Βιτσέντζος Κορνάρος»- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες (φωτο)

Κοινοποίηση:
newego-large-t-1101-54051399

Μεγάλη ταλαιωρία με τους 227 επιβάτες που βρίσκονται αυτή την ώρα πάνω στο πλοίο…

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε αργά το βράδυ της Τετάρτης λίγο έξω από το λιμάνι της Κάσου.

Το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Μετά την προσάραξη του πλοίου έσπευσαν επί τόπου για βοήθεια αλιευτικά σκάφη, ενώ αναμενόταν ο κατάπλους και ενός ρυμουλκού.

Προηγούμενη ενημέρωση:Στον προβλήτα του Λιμανιού της Κάσου προσέκρουσε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, το οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με αρμόδιους του Λιμενικού Σώματος, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των επιβατών ή του σκάφους.Εξαιτίας της αυξημένης έντασης των ανέμων που επικρατούσε το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα και στη συνέχεια στην «εγκλωβίστηκε» σε μικρή απόσταση απο την ακτή πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού.

8dc086cc9c692c3d52b74cb7e5f31024

Το πλοίο, που ξεκίνησε στις 7 το βράδυ από την Σητεία, επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κάσου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.Στο οχηματαγωγό – επιβατηγό σκάφος επιβαίνουν 227 άτομα.Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Θήρα -Ανάφη – Σητεία- Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του rodiaki.gr

abb3c11d4f730e2091857380a869126b

Αμέσως ο πλοίαρχος απομακρύνθηκε από το σημείο (σε μικρή απόσταση από το λιμάνι) ενώ το τοπικό λιμεναρχείο έδωσε εντολή σε αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή να το προσεγγίσουν για το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας. Η προσπάθεια ασφαλούς πρόσδεσης στο λιμάνι της Κάσου αναμένεται να επιτραπεί εφόσον κοπάσουν οι άνεμοι και καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το σημείο.Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα, ο περιφερειακός Λιμενάρχης κ. Γιάννης Αργυρίου καθώς επίσης και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στις 11 παρά 10 έσβησαν για δύο περίπου λεπτά, τα φώτα του πλοίου, σύμφωνα με όσα ανέφεραν μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ κάτοικοι του νησιού οι οποίο βρίσκονται στο λιμάνι και παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της επιχείρησης.

5501e9e27a298073d91234e64f647baa

Ήδη ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ έχει δώσει εντολή να σπεύσει στην περιοχή ειδικό ρυμουκλό σκάφος.

Η κατάσταση πάντως μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, είναι ελεγχόμενη.

ee3f62ebdad669277d3149067440acb7

Με το πρώτο φώς της ημέρας και καιρού επιτρέποντος θα γίνει και η προσπάθεια να μεταφερθούν όλοι οι επιβάτες στο νησί της Κάσου, έτσι ώστε να γίνει επιθεώρηση του σκάφους.

d314d17f829f544940774612fff5ab71

Φωτογραφία από το σημείο που προσάραξε το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος». Την φωτογραφία έστειλε επιβάτης του πλοίου στην ΡΟΔΙΑΚΗ

b1793fb7c4a3d7a775a00f4e17d9537c

Κάτοικοι της Κάσου αυτή την ώρα παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης

51b4ebc21c3d78545d7297180e9dc966

Το πλοίο ανοιχτά της Κάσου

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΩΡΑ Προσάραξη του «Βιτσέντζος Κορνάρος» με 227 επιβάτες

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: