Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τέξας υποστηρίζουν πως υπολόγισαν την ηλικία του εσωτερικού πυρήνα της Γης μέσω πειράματος.
Την ηλικία του εσωτερικού πυρήνα της Γης υποστηρίζει πως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας των ΗΠΑ.
Ο πυρήνας του πλανήτη μας παίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαδικασία της δημιουργίας μαγνητικού πεδίου γύρω από τη Γη, το οποίο μας προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτινοβολίες που εκπέμπει ο Ήλιος, ενώ σημαντικό ρόλο έχει και στην παρουσία ζωής επάνω στον πλανήτη. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για την ιστορία και την ηλικία του.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Physical Review Letters», ο εσωτερικός πυρήνας είναι μεταξύ ενός δισεκατομμυρίου και 1,3 δισεκατομμυρίων ετών, χρονική διάρκεια που συμπίπτει με την ενίσχυση του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη.
Πώς έγινε το πείραμα
Για να εκτιμήσουν την ηλικία του πυρήνα, οι ερευνητές αναδημιούργησαν τις συνθήκες του σε μια μικρή κλίμακα, θερμαίνοντας ένα μικρό κομμάτι σιδήρου στους 4.490 βαθμούς Φαρενάιτ, δηλαδή στους 2.477 βαθμούς Κελσίου και τοποθετώντας το ανάμεσα σε αμόνι από διαμάντι, ώστε να αναπαραστήσουν τις ακραίες πιέσεις που δέχεται ο εσωτερικός πυρήνας. Στη συνέχεια το κομμάτι του υπερθερμασμένου σιδήρου μετρήθηκε, για να παρατηρηθεί πώς εξάγει θερμότητα, με τον ίδιο τρόπο που ο εσωτερικός πυρήνας μεταφέρει θερμότητα στον εξωτερικό πυρήνα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το γεωδύναμο αντλεί περίπου 10 Τerawatts ενέργειας από τον πυρήνα που ψύχεται.
Μετά τον υπολογισμό της ποσότητας της απώλειας ενέργειας, μπόρεσαν να υπολογίσουν και την ηλικία του εσωτερικού πυρήνα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα θα ρίξουν φως σε μυστήρια που περιβάλλουν και άλλους πλανήτες στο ηλιακό σύστημα.
«Η Γη είναι μοναδική στο ηλιακό μας σύστημα, δεδομένου ότι έχει μαγνητικό πεδίο και ότι είναι κατοικήσιμη» δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Γιουνγκ-Φου Λιν, γεωεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, προσθέτοντας πως «τελικά, τα αποτελέσματά μας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σκεφτούμε γιατί άλλοι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα δεν έχουν μαγνητικά πεδία».
γιατι, αλλη ηλικια εχει ο πηρυνας κι αλλη η επιφανεια?
Χα, αλλο ενα επιχειρημα που δειχνει την αντιφατικοτητα της επισημης θεωριας της εξελιξης και των ραδιομετρησεων των υποστηρικτων της θεωριας της εξελιξης μεσω τυχαιων μεταλαξεων, που την βγαζουν 4,5 δις..Οσο μικραινει ο χρονος, τοσο μηδενιζονται οι πιθανοτητες τους. Φυσικα υπαρχουν ενστασεις για την ηλικια της Γης, αφου τα διαμαντια που υπολογιζουν ως 1 δις ετη παλαιοτητα, βγαζουν ανθρακα 14 με μεγιστη δυνατοτητα να γινεται αυτο ως 100.000 έτη μονο. Η θεωρια ειναι γνωστη για τις εκατονταδες αντιφασεις της που δεν εξηγουνται με παρομοιες μετρησεις σε πολλους επιστημονικους κλαδους, που βγαζουν την γη πολυ νεοτερη απο την επισημη αφηγηση της παρελθουσας υποθεσης..
Οταν κατι που εμπεριεχει θρησκευτικου τυπου πιστη , πλασάρεται σε λοβοτομημενες μαζες ως αλανθαστη και αποδεδειγμενη επιστημη , ειναι η μεγαλυτερη μαζικη προπαγανδα ολων των εποχων.