Οι αθλητές του στίβου και της κολύμβησης, προστίθενται στις εξαιρέσεις από τη γενική αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων.
Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής ‘Αμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020».
Συγκεκριμένα για τον στίβο, η ΚΥΑ επιτρέπει την παρουσία έως 60 ατόμων (συμπεριλαμβανομένων προπονητών) εντός ανοιχτής αθλητικής εγκατάστασης, ενώ για την κολύμβηση, προβλέπεται χρήση μόνο ανοιχτών κολυμβητηρίων, με τρεις αθλητές ανά διαδρομή.
Στα αθλήματα που εξαιρούνται της γενικής απαγόρευσης, περιλαμβάνονται επίσης το τένις, η σκοποβολή, η τοξοβολία, η ιστιοπλοϊα, η κωπηλασία, το κάνοε/καγιάκ, το θαλάσσιο σκι, η ποδηλασία, το γκολφ, η ιππασία, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ορειβασία/αναρρίχηση. Επιτρέπεται η άθληση σε ομάδες των τριών το πολύ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.