Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ικανή να οδηγήσει σε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική. Αν όμως, τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα σχεδιάζουμε, δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας την Τετάρτη σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός, προσκεκλημένος των οργανώσεων μελών Γκύζη, Εξαρχείων, Νεάπολης στην πλατεία Αργεντινής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης, στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, αλλά και στην ανάγκη προσφυγής σε δημοψήφισμα αν τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.
«Είμαστε υπερήφανοι για το έργο της κυβέρνησης», είπε ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στο έργο των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει πράγματα που οδηγούν σε αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας για πολλά κοινωνικά στρώματα».
Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε ειδικότερα στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που, όπως είπε, θα διασφαλίσει τροφή, στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι διασφαλίζεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους, ενώ επεσήμανε ότι με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή θα ανακουφιστούν πολλοί πολίτες που χρωστούν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή 4.000 υπαλλήλων στην εργασία τους, αλλά και στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, τόνισε ότι σβήνεται μία μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα.
«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα και όλα αυτά μας γεμίζουν χαρά. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε κυβέρνηση τετραετίας και όχι κυβέρνηση 100 ημερών. Αυτός είναι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού μας προγράμματος», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στην κατεύθυνση αυτή, όπως τόνισε, «δίνουμε έναν σκληρό αγώνα για να οδηγηθούμε σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική, αντί για την υφεσιακή πολιτική των μνημονίων της σκληρής λιτότητας».
Τόνισε, όμως, στο σημείο αυτό πως αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση , δεν θα διστάσει να καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα. «Διότι οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους», συμπλήρωσε.
Δεν αφήνεις-λέω,εγω-τα σάπια και τα π@ύστικα,ρε φλαμπουράρη;
Σε τα μας;
Παρεμπιπτόντως,πόθεν…κρατάει η…σκούφια σου;
2011
Το μυστικό που κρύβει το δημοψήφισμα. Δεν οφείλουμε ούτε ευρώ στην τρόϊκα….
Εδώ ακριβώς είναι όλο το μυστικό, όλο το πολιτικό παιχνίδι. Πέρα από οποιαδήποτε απεχθή χρέη προς ιδιώτες δανειστές και τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, θέματα τα οποία κάποια στιγμή, αναγκαστικά θα τεθούν στο τραπέζι, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο στην όλη υπόθεση. Ο ελληνικός λαός δεν οφείλει στην τρόϊκα και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί με νόμιμο τρόπο να επιστρέψει, ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα με βάση τις δανειακές συμβάσεις που ακολουθούν το πρώτο μνημόνιο. Γι΄ αυτό και βλέπετε την τρόϊκα τόσο εκνευρισμένη και πιεστική, καθώς και όλον αυτόν τον πανικό με το δημοψήφισμα κ.λ.π.. Το δημοψήφισμα είναι εν γνώσει της τρόϊκας, παρά το θέατρο που παίζουν, για να αβαντάρουν τον Παπανδρέου, αλλά ταυτόχρονα και δίκοπο μαχαίρι για την ίδια.
Ειδικότερα: Ο ελληνικός λαός δεσμεύεται έγκυρα απέναντι σε τρίτους, μόνο με βάση τον καταστατικό του χάρτη, δηλαδή το Σύνταγμά του. Ο σφετερισμός της εξουσίας από όργανα του κράτους, χωρίς να τηρηθεί ο καταστατικός χάρτης, δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό. Αυτό το γνώριζαν ή όφειλαν να το γνωρίζουν οι δανειστές, γιατί αφενός το ελληνικό Σύνταγμα είναι έγκυρο δημόσιο έγγραφο, αφετέρου οι δανειστές, αν και γνώριζαν ότι αυτό δεν έχει τηρηθεί, εντούτοις ξεκίνησαν να δίνουν τις γνωστές δόσεις από…. την δανειακή σύμβαση των 110 δις ευρώ, με δική τους πρωτοβουλία. Μάλιστα δε, για να συνταχθεί αυτή η σύμβαση και το μνημόνιο πληρώθηκε από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου και ένα υπέρογκο χρηματικό ποσόν, κάτι που σημαίνει ότι έγινε πλήρης και ενδελεχής επιστημονική μελέτη του ελληνικού δικαίου, σε όλες του τις λεπτομέρειες.
Με βάση λοιπόν το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος «Oι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.». Επομένως η δανειακή σύμβαση με την οποία συμφωνήθηκε το δάνειο των 110 δις ευρώ, έπρεπε να έρθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και παρότι η τρόϊκα το γνωρίζει, εντούτοις συνεχίζει να χορηγεί τις γνωστές δόσεις, με δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία και ευθύνη. Το ίδιο άρθρο στη συνέχεια και στην παράγραφο 3 ορίζει ότι «Mυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά» και στην παράγραφο 4 ορίζει ότι «H κύρωση διεθνών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παράγραφοι 2 και 4». Επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει έστω νόμιμα κάποια εξουσιοδότηση στον υπουργό των οικονομικών ή σε οποιονδήποτε άλλο για να δεσμεύσουν τη χώρα.
Αυτή η δανειακή σύμβαση δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για κύρωση, για τον απλούστατο λόγο ότι τότε θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος που λέει ότι: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών». Επειδή λοιπόν για την κύρωση απαιτούνται 180 βουλευτές και με δεδομένη την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ευτυχώς) να ψηφίσει αυτή τη δανειακή σύμβαση, η σύμβαση αυτή δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για κύρωση και επομένως αντισυνταγματικά και χωρίς να δεσμεύει τον ελληνικό λαό τέθηκε σε ισχύ, σε απόλυτη γνώση της παρανομίας αυτής από την πλευρά της τρόϊκας. Γιατί απαιτούνταν 180 βουλευτές; Απλούστατα. Από τη στιγμή που ορίζεται, εκτός των άλλων, ότι αφαιρούνται οι σχετικές με την σύμβαση αρμοδιότητες από τα ελληνικά δικαστήρια και πηγαίνουν στα ευρωπαϊκά και από τη στιγμή που την συγκεκριμένη σύμβαση δεν θα την διέπει το ελληνικό δίκαιο, αλλά το αγγλικό, τότε απαιτούνται 180 βουλευτές.
Έτσι, μέχρι σήμερα η τρόϊκα έχει δώσει χρήματα, με μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό και επομένως μια άλλη κυβέρνηση αύριο μπορεί να αρνηθεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, πολύ δε περισσότερο που η τρόϊκα ήταν σε γνώση αυτής της παρανομίας και παρόλα αυτά, για τους δικούς της λόγους, προχωρούσε με δική της πρωτοβουλία.
Σήμερα λοιπόν, μας καλούν, σε συμπαιγνία τρόϊκα και κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσουμε σε ένα δημοψήφισμα με το εμφανές ερώτημα «ναι ή όχι στη νέα δανειακή σύμβαση» και με το εκβιαστικό δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ». Όμως αποκρύπτουν την αλήθεια. Αποκρύπτουν ότι με αυτό το δημοψήφισμα θέλουν να καλύψουν την πρώτη παρανομία, ώστε να μην χάσει τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα.
Αφού λοιπόν θέλουν δημοψήφισμα, θα πάμε με το σωστό δίλημμα: Θα επιστρέψουμε όσα χρήματα έχει δώσει παράνομα μέχρι σήμερα η τρόϊκα, χωρίς να έχει τηρηθεί το Σύνταγμα και χωρίς να ερωτηθούμε από την αρχή ή δεν επιστρέφουμε τίποτα;
Άραγε, αυτό το δίλημμα το έχουν σκεφτεί οι «κουτόφραγκοι» ή ενεργούν και πάλι κουτοπόνηρα, όπως με την πρώτη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία;
Η πλεονεξία δεν βγαίνει πάντα σε καλό.
hassapis-peter
http://olympia.gr/2011/11/02/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B4/
και τι θα γινει με το δημοψηφισμα ρε μαφιοζοι;