Σίγουρα πρόκειται για παιδί θαύμα! Αφού πηγαίνει στην πρώτη τάξη του τζούνιορ high school στο Downey Christian School στο Ορλάντο και μαγεύει με την επιδεξιότητά του στο μπασκετ.
Ο 13χρονος Τζούλιαν Νιούμαν έχει αποδείξει ότι δικαίως μπορεί να θεωρείται ότι καλύτερο στην ηλικία του στο μπάσκετ των ΗΠΑ.
Το παρατσούκλι του είναι handles (χερούλια) «γιατί ξέρω να ντριμπλάρω καλά» λέει ο ίδιος.
Ο πιτσιρικάς έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης high school που έφτασε τους 1.000 πόντους.
Πράγμα λογικό, αν σκεφτείτε πως όταν ήταν ακόμα στο δημοτικό, έπαιζε στην πρώτη ομάδα του Downey Christian School (είναι αθλητικός όμιλος κολεγίου -πράγμα που σημαίνει ότι παίζει με πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες), στο Ορλάντο και είχε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.
Είναι κοντούλης (κάτω από 1.60μ.), αλλά με την ταχύτητα του και την ευστοχία του δεν έχει… αντίπαλο.
Το σταρ συστεμ πάντα προσπαθεί να βγάλει νέα ονόματα. Τοσταρ σύστεμ ζεί μέσα από την θεοποίηση κάποιον κλπ. Εδω παρουσιάζει κάποιον ταλαντούχο πιτσιρικά και μαύρο (ακόμα καλύτερα για το σύστημα) σε ένα στημένο βίντεο κλπ Το αν θα τα καταφέρει , αν και θα τον προωθήσουν με κάθε μέσο, θα το δούμε.
Η κάθε φυλή αναπτύσσει διαφορετικά χαρακτηριστικά, οι μαύροι υπερτερούν σε ορισμένα αθλήματα όπως μπάσκετ , στίβο κλπ (όλα αυτ΄λα θεωρητικά γιατί οι ντόπες που παίρνουν είναι τ κάτι άλλο) και μειονεκτούν σε άλλα π.χ κολύμβιση, βόλλευ,,ποδόσφαιρο κλπ.
Θα συμφωνήσω με τους αριστερούς ότι όντως υπάρχουν διαφορές μεταξύ μαύρων και λευκών. Βέβαια αυτή είναι και η θέση των …ρατσιστών.
Τέλος οι λευκοί υπερτερούν σε ότι έχει να κάνει με το μυαλό και την τέχνη.
Πολύ ρατσιστές μας βγήκαν οι ….αντιρατσιστές πάντως.
μια χαρά τον βλέπω τον μικρό,
τώρα γιατί οι ΧΒγήτες το πάνε πάντα στην πολιτική και στους αρχαίους έλληνες, ΧΒγήτες είναι αυτοί, θα πουν τη πίπα τους.
Μικρέ, όρμα τους.
ΤΖΟΛΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?????……ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΑ ΤΑΙΜ-ΑΟΥΤ!!!!….
Ειστε αςχετοι , ο παικταρας θα ειναι ο νεος Magic Jonson ειναι το κατι αλλο με την μπαλα στα χερια απιαστος τελειος και εχει τρομερο σουτ ειναι η αποκαληψη του αιωνα μας !!!
Μπορεί να μην τα καταφέρνουν στις επιστήμες, στα γράμματα, στις τέχνες κτλ., κτλ., αλλά γενικά οι μαύροι διαπρέπουν στον αθλητισμό.
Μπορεί η συνεισφορά τους σε αυτό που αποκαλούμε ανθρώπινο πολιτισμό να είναι μηδενική, αλλά αυτή τους η ανεπάρκεια, σε όλους αυτούς τους τομείς, ισοσταθµίζεται από τις επιδόσεις τους σε κάποια αθλήματα
( Μπάσκετ, στίβος, πυγμαχία κτλ.).
φιλε φασιστα, οι μαυροι εχουν περισσοτερες φυσικες δυναμεις απο τους λευκους, γιαυτο και διαπρεπουν στο μπασκετ
Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις φυλές. Δηλ. ακριβώς αυτό που λένε οι ρατσιστές.
Υ.Γ Αφού είναι πιό δυνατοί γιατί στην άρση βαρών και στην γυμναστική τα αθλήματα που χρειάζεται τρομερή δύναμη γιατί πατώνουν;
Το ταλέντο είναι μούφα δικαιολογία για τους τεμπέληδες. Όλα είναι σκληρή δουλειά σε κάθε τομέα, είτε αθλητισμό, είτε επιστήμες, οτιδήποτε. Deliberate training ή Overlearning είναι ο όρος και υπάρχουν ολόκληρες μελέτες γύρω απ’ αυτό το θέμα.
«Τὰ ἀγαθὰ κόποις κτῶνται» όπως πολύ σωστά λέει ένας φίλος από κάτω, που δυστυχώς ο νεοέλληνας δεν δίνει καμία σημασία και κατάντησε εκεί που κατάντησε.
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και ΕΛΛΗΝΕΣ με όλη τη σημασία που με την σκληρή τους δουλειά διαπρέπουν στον τομέα τους ο καθένας.
Δεν ισχύει αυτό που λες Γιάννη, είναι θέμα ταλέντου αρκεί να το δουλέψει κανείς, άρα ταλέντο και σκληρή δουλειά.
Ο Γκάλης δούλευε πολύ αλλά ήταν το ταλέντο που έκανε την διαφορά, κάθε άνθρωπος έχει από τον Θεό ένα ιδιαίτερο ταλέντο το θέμα είναι να το δουλέψει σκληρά.
To talento den xreiazetai na doulepsei sklira. Xreiazetai mono na doulepsei sxetika kai malista xalara se sxesi me tous allous pou den exoun to talento. P.x. iparxoun paidia pou exoun to xarisma/talento na afomoiwnoun oti akoun sto sxoleio me tin paradosi apo ton kathigiti kai etsi apla rixnoun meta etsi mia matia kai den xreiazetai kati paeapanw gia na einai aristoi. To idio kai gia alla pou exoun tin ikanotita tis apomnimonefsis klp klp. To sigkekrimeno paidi pou vlepoume proponeitai sklira gia na petixei ola afta pou epithimei. Ta talenta to exoun apo ti fisi tous kai den xreiazontai pote toso ekseidikevmeni proponisi. Douleia nai alla oxi tosi oso afti pou vlepoume edw. Edw iparxei ksekathara anthrwpini thelisi, agapi kai pathos kai min ta mperdevoume afta me oti allo giati einai adiko. Sorry gia ta greeklish.
Όλα στο βωμό του θεάματος.
Όλα στο βωμό του χρήματος.
Ναι φαινόμενο,ναι απίθανος , ναι υπέροχος για την ηλικία του.
Αλλά παιδί βρε παιδιά.13 χρόνων στην ηλικία που συνήθως τις ελεύθερες
ώρες παίζουν και διασκεδάζουν.
Σε αυτό το παιδί έχουν περάσει ότι η εξαντλητική προπόνηση είναι διασκέδαση.
Κρίμα.
Και στο Μάικλ Τζάκσον τέτοια μηνύματα του είχαν περάσει και είδαμε
το τέλος.Τα πολλά χρήματα δεν τον έσωσαν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτυχημένου νεοέλληνα είσαι. Μνημόνια και χαράτσια σου αξίζουν. Να χρωστάς μέχρι να πεθάνεις. Κοπρόσκυλο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ναζιστή.
Προφανώς δεν χρειάζεται να σχολιάσεις περαιτέρω,
αναφέρομαι στον τυπικά βλαμμένο ΧΑβγήτη «giannis»,
και εις κατώτερα
και για να μην τα ρίχνουμε εύκολα όλα στο σύνηθες «Ε, μα το παιδί είναι ταλέντο!», προσέξτε τι ιδρώτα ρίχνει αυτό το παιδί-ταλέντο σε ένα από τα πιο πάνω videos (https://youtu.be/FjPNPTcxz1I) και τότε θα γίνει αντιληπτό ίσως (από όσους ΔΕΝ) το γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες και πρόγονοί μας ήξεραν τι έλεγαν όταν έλεγαν «Τὰ ἀγαθὰ κόποις κτῶνται».
Και τώρα, μετά από όλα αυτά, να και η -μας αρέσει δεν μας αρέσει- πικρή αλήθεια:
Οι Αμερικανοί που «αναγκάζονται» από το Εκπαιδευτικό ΤΟΥΣ Σύστημα να μάθουν Αρχαία Ελληνικά και Ελληνική Ιστορία, το λένε «We cannot learn without pain.», ..
.. ενώ εμείς {= ΕΜΕΙΣ οι «έξυπνοι νέο-Ελληνάρες» που μαθαίνουμε από το (δήθεν) Εκπαιδευτικό ΜΑΣ Σύστημα και τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, όχι απλά μηδέν, αλλά ΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ σχετικά με τα παραπάνω (και όχι μόνο), ΕΜΕΙΣ που φωνάζουμε ΖΗΤΩ (.. ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΗΔΕΝ) γι’ αυτή μας την αμάθεια και που παρ’ όλα ταύτα έχουμε ΠΛΗΡΗ γνώση και άποψη ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ (=ΕΜΕΙΣ οι ξερόλες θα σας πούμε και όλοι εσείς οι άλλοι δεν ξέρετε την τύφλα σας)} το λέμε (με πολύ καμάρι) «Tα αγαθά…copies κτώνται».
ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ?
ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ‘ΣΩΣΤΟ’ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΑ ΠΙΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΕΓΙΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ.
ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΑΠΟ ΠΙΘΗΚΙΑ ΤΟΥ ΓΚΕΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΤΗ ΜΠΑΛΑ.
ΓΙ’ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, Π.Χ. ΕΛΛΑΔΑ!
αλλά είναι ποσοστά στο όλον. Δεν αποτελούν το όλον .. if you know what I mean. Όντως δλδ «πιάνουν» κάποιες θέσεις μα όχι όλες καθότι δεν ξέρουν όλοι να πετούν την μπάλα και τόοοοσο καλά και ούτε είναι τόσο πολλές αυτές οι θέσεις ώστε να καλύπτεται fully η προσφορά τέτοιων «ταλέντων». Αν το δεις καλύτερα θα αντιληφθείς ότι και μεταξύ αυτών που αναφέρεις υπάρχουν παράπονα για την μη αποδοχή τους στα εν λόγω ιδρύματα, επειδή κάποιοι άλλοι τους «έφαγαν τη θέση» σκοράροντας καλύτερα.
Από την άλλη όμως, εγώ άλλο πράγμα είπα και όχι αυτό. Γνωρίζω και τα δυο Συστήματα και σε πληροφορώ πως το δικό μας είναι για τα μπάζα και το δικό τους (παρ’ όλες τις -κατ’ εμέ μικρές- αδυναμίες του) είναι μακράν καλύτερο. Και επί της ουσίας είτε μπουν έτσι είτε μπουν αλλιώς, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν την ύλη. Και ασχέτως αποτελέσματος βαθμού αφομοίωσής της θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς που στα συγκεκριμένα που προανέφερα διδασκόμεθα το απόλυτο ΜΗΔΕΝ, ή καλύτερα, ακριβώς τα αντίθετα από την πραγματικότητα.
Όσο για το ότι οι επιστήμονες στην Αμερική είναι ότι άλλο εκτός από Αμερικανοί είναι κι αυτό απόλυτο. Δεν αφορά δλδ το 100% αλλά φυσικά συμβαίνει. Το γιατί συμβαίνει όμως δεν έχει να κάνει με τους basketball playing δίκην σπουδαστές. Έχει να κάνει, καταρχήν με το ιδιωτικό και όχι δημόσιο χαρακτήρα των σχολών (παντού πλην Ελλάδας και γι’ αυτό έχουν φαγωθεί να αλλάξουν και εδώ το Σύνταγμα στο εκτός των άλλων κεφάλαιο που αναφέρει και επιβάλλει Δημόσια Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες –> βλέπε Πανεπιστήμια) και κατά δεύτερον, με την στελέχωση των NFP εταιρειών με στελέχη για τα οποία οι USA κλπ δεν έδωσαν ούτε 1 cent για την εκπαίδευσή τους ως πριν το master τους. Και αυτό αγαπητέ και κλείνοντας είναι plus για τις USA (Γερμανία κλπ) και μείον για την όποια χώρα, που ενώ πλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος για την εκπαίδευσή τους, στη συνέχεια τους χάνει από τον παραγωγικό της ιστό.
Φυσικά, κάποιοι αδαείς θα κατέκριναν και ήδη κατακρίνουν ελαφρά τη καρδία αυτούς που μεταναστεύουν με το «αλλού τρως και πίνεις κι αλλού πας και το δίνεις». Και θα είχαν ίσως δίκιο αν δεν συνέβαινε αυτό που πάντα συμβαίνει δυστυχώς στην Ελλάδα και πλην ελαχίστων χρονικών εξαιρέσεων. Θα έλεγα δλδ και εγώ το ίδιο αν η πολιτεία φρόντιζε -ως πάλι βάσει Συντάγματος οφείλει- να δημιουργεί τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες ανάπτυξης κλπ ώστε να μην χάνει ούτε τους ανθρώπους της αλλά ούτε και τον κόπο των εκατομυρίων φορολογουμένων που πλήρωναν, πληρώνουν και θα πληρώνουν για όλα αυτά.
Χαιρετώ.
έτσι για να καταλάβεις καλύτερα το τι εννοώ. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί κάποτε πριν πολλά πολλά χρόνια στο Harvard κάποιος πραγματικά μεγαλόσχημος άνοιγε τα μάτια στους εκεί παρευρισκομένους. Η ομιλία είχε να κάνει με την Ψυχολογία κάτω από την οποία δρα η Ανθρώπινη Κρίση/Αντίληψη, το πως/πότε αυτή είναι εσφαλμένη και τι πρέπει για να αποφεύγεται αυτό. Μεταξύ λοιπόν των πολλών που είχε πει τότε σχετικά, ήταν κι αυτό: «…Και νομίζω ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που δημιουργούν ένα κλίμα όπου πάρα πολλά από αυτά που συμβαίνουν είναι … σε μια θεμελιώδη έννοια, είναι ανεύθυνα ιδρύματα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το να μην υποβάλετε (τώρα που είστε νέοι) τη σκέψη σας σε εξαναγκαστική και δεσμευτική λειτουργία … Το να φωνάζετε (ενν.: αναπαράγετε άκριτα, όπως γίνεται κατά κανόνα στους νέους) πχ δυνατά ότι ακούτε από τον άλλο, άλλους, για να το ακούσει ο Χ ή ο Ψ, δεν είναι η πραγματικότητα αλλά είναι αυτό που ονομάζεται Γνωστική Παραφωνία (Cognitive Dissonance). Επί της ουσίας δλδ δεν φωνάζετε για να πείσετε αλλά φωνάζετε για να πεισθείτε οι ίδιοι εσείς ότι αυτά που φωνάζετε είναι η αλήθεια.»
Αυτή λοιπόν φίλε μου είναι και η διαφορά των συστημάτων. Και εδώ δυστυχώς τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα είναι ανεύθυνα για ακριβώς αυτόν το λόγο. Κουμάντο δεν κάνουν οι Καθηγητές (είναι πια ή εντελώς «ευνουχισμένοι» ή ανήκουν στην εκάστοτε κυβερνώσα «κάστα») αλλά οτιδήποτε άλλο φονταμελιστικό (κόμματα, ιδεολογίες, πολιτικά κατευθυνόμενη εκπαιδευτική ύλη κλπ άλλα χαρωπά) με άρμα τους φοιτητές που όπως είπαμε πιο πάνω και ως νέοι που είναι, εύκολα άγονται και φέρονται από τους κάθε φορά έχοντες συμφέρον σε αυτό.
Χαιρετώ και πάλι.
Μπράβο ρε μαγκάκο, πολύ δουλευταράς ο πιτσιρικάκος.
Ο αθλητισμός είναι υγεία.
Πάντως ο πρωταθλητισμός είναι πολύ ζόρι απαιτεί σκληρή δουλειά και πρόγραμμα.
..για ένα παιδί και θα πρέπει να σέβονται επομένως τις συνθήκες ανάπτυξής του και να μην το εξωθενώνουν τόσο.