Στο φαράγγι των Περβολακίων, στον νομό Λασιθίου εντοπίστηκαν νεκροί δύο Αυστριακοί ορειβάτες.
Οι δύο άνδρες 60 και 65 ετών ήταν μέλη ομάδας επτά ορειβατών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι προσπαθούσαν να διασχίσουν το φαράγγι. Πιθανολογείται ότι οι δύο έμπειροι ορειβάτες έβγαλαν τις ασφάλειες των σχοινιών τους, χρησιμοποιώντας πασαλάκια για να κάνουν το πέρασμα.
Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν σε χαράδρα δεκάδων μέτρων, μπροστά μάλιστα και στους υπόλοιπους της ομάδας, καθώς και στη γυναίκα του ενός εκ των θυμάτων, η οποία έχει υποστεί σοκ.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΜΑΚ, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο και μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής και εθελοντές, απλά για να βρουν νεκρούς τους δύο άνδρες.
Τα δύο θύματα του πάθους τους, επισκέπτονταν συχνά την Κρήτη τα τελευταία χρόνια και κυρίως τη Σητεία, σύμφωνα με το Cretapost, ενώ είχαν χαρτογραφήσει πολλά από τα φαράγγια της Σητείας και της Ιεράπετρας.
Μάλιστα είχαν δημιουργήσει ειδική σελίδα στο Facebook, μέσω της οποίας καλούσαν αναρριχητές από όλον τον κόσμο, για να ζήσουν την εμπειρία.