Άλλο ένα άρθρο εν μέσω του κρίσιμου Eurogroup έρχεται να αναστατώσει τον πολιτικό χώρο.
Είτε ο Τσίπρας θα προδώσει την ιδεολογία για να αποτρέψει τη χρεοκοπία είτε θα πέσει βγάζοντας την χώρα του από το ευρώ, αναφέρει άρθρο του Guardian.
Σε μία εβδομάδα- τελεσίγραφο για την αποπληρωμή χρεών, ο πολιτικός που κάποτε αντιμετωπιζόταν ως ο προάγγελος του ευρωπαϊκού κινήματος ενάντια στο κατεστημένο, βρέθηκε εκεί που δεν θα ήθελε να είναι κανένας άλλος ηγέτης: ανάμεσα στους εξοργισμένους πιστωτές στο εξωτερικό και τους οργισμένους αμετανόητους στο εσωτερικό.
Με τα κρατικά ταμεία σχεδόν άδεια και με την Αθήνα αντιμέτωπη με μία δόση 750 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ την Τρίτη, αυτή είναι η τελευταία πράξη της κρίσης με πιθανό κατακλυσμιαίο αποτέλεσμα.
Είτε ο Τσίπρας θα προδώσει τη δική του ιδεολογία για να αποτρέψει τη χρεοκοπία, υπαναχωρώντας από τις υποσχέσεις που τον έφεραν στην εξουσία, είτε θα πέσει ως ο άνθρωπος που επέτρεψε στη χώρα του να κάνει κάτι που κανένα άλλο μέλος της ΕΕ δεν έχει πράξει: να μπει στα αχαρτογράφητα νερά της εξόδου από το ευρώ. Είναι η στιγμή της αλήθειας, με τις συνέπειες να ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της Ελλάδας.
Η παρατεταμένη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αθήνα, την ΕΕ και το ΔΝΤ έφεραν τον Τσίπρα σε αυτό το σημείο.
Προς απογοήτευση των άπειρων πολιτικών του συνασπισμού του, οι δανειστές στύλωσαν τα πόδια, με τα ταμειακά αποθέματα να στερεύουν αμείλικτα καθώς οι διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία που θα «ξεκλειδώσει» περαιτέρω βοήθεια φτάνουν στην ύστατη στιγμή