ΧΑΣΤΟΥΚΙ από ΕΥΡΩΠΗ στην Τουρκία: Να αποσυρθεί άμεσα το casus belli κατά της Ελλάδας

Κοινοποίηση:
EYROPI

Να αποσύρει την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας (casus belli) που είναι ακομη σε ισχύ καλεί την Άγκυρα η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία υιοθέτησε ένα επικριτικό ψήφισμα κατά της Τουρκίας, εν όψει της έκθεσης προόδου για την ένταξή της στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται τροπολογία η οποία καταδικάζει ρητά το γεγονός ότι η απειλή πολέμου (casus belli) κατά της Ελλάδας βρίσκεται ακόμα σε ισχύ και καλεί την Τουρκία άμεσα να την αποσύρει.

Επιπλέον, καλείται η τουρκική κυβέρνηση να θέσει τέρμα στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και των ελληνικών χωρικών υδάτων και ζητείται από την γείτονα να υπογράψει και να επικυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Οι ευρωβουλευτές καλούν επίσης την Τουρκία να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και τη χρήση του Οικουμενικού Τίτλου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ζητείται από την Τουρκία, η οποία αποτελεί μία από τις κύριες χώρες εισόδου παράτυπων μεταναστών, να εφαρμόσει πλήρως και αποτελεσματικά τις υφιστάμενες συμφωνίες επανεισδοχής και να βελτιώσει τη συνεργασία της με τα όμορα κράτη – μέλη της Ε.Ε. σε αυτό το θέμα.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την εξομάλυνση των σχέσεών της με την Κύπρο, να ξεκινήσει την απόσυρση των στρατευμάτων της, να προχωρήσει στη μεταφορά της περίκλειστης Αμμοχώστου υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ και να εφαρμόσει πλήρως το πρόσθετο Πρωτόκολλο, που αφορά την άρση του εμπάργκο που επιβάλλεται σε πλοία, αεροσκάφη και προϊόντα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί και η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους στις Βρυξέλλες την πρόθεση των δύο πλευρών να ανανεώσουν την τελωνειακή ένωση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
    ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΠΛΑ ΟΠΩΣ:Ο.Η.Ε-ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε.

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ 1 ΚΑΙ 2 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ
    ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΕΤΕΡΟΝ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΛΥΣΕΩΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ.

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ 27 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ.

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ Η ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6 ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

    ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ(ΑΡΘΡΟ:1-6)ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.

    ΟΦΕΙΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΑΥΤΗΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.

    ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ -ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΖΗΤΗΘΗ-ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.

    ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ -ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕΛΟΣ- ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.

    ΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1976 ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Comments are closed.