«ΓΚΑΖΙΑ» ΤΩΝ NY TIMES: «Γιατί ο Λαγός είναι ελεύθερος;»

Κοινοποίηση:
lagos-giannis-eurokinissi-1024x554

Άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, The New York Times, αφιερώνει εκτεταμένο ρεπορτάζ για τον Γιάννη Λαγό ασκώντας κριτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού παρά την καταδίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραμένει σε ισχύ η ασυλία του, ενώ οι διαδικασίες καθυστερούν σε προβληματικό βαθμό.

Η αρθρογράφος, αναφέρει και το πρόσφατο περιστατικό στο τέλος του Νοεμβρίου όταν το προεδρείο του επέτρεψε να πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τουρκική παραβατικότητα. Η σφοδρή αντίδραση του Έλληνα ευρωβουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη ήταν χαρακτηριστική. Ζητώντας τον λόγο αμέσως μετά, εξοργισμένος αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν κάποιος που καταδικάζεται για τέτοια σοβαρά εγκλήματα να πάρει τον λόγο του μοναδικού δημοκρατικά εκλεγμένου θεσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση;» σημειώνοντας ότι είναι ντροπή αυτό που συνέβη.

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του έτσι ώστε οι βελγικές αρχές να τον συλλάβουν και να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, η διαδικασία καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και λόγω της πανδημίας, που έχει πάει τις διαδικασίες πίσω.

Ο Ιωάννης Λαγός μάλιστα, είχε στείλει mail στους The New York Times, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει η άρση της ασυλίας του διότι όπως λέει είναι πολιτική η δίωξη εις βάρος του, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο ισχυρισμός του πως ευρωπαϊκή χώρα έχει δηλώσει πρόθυμη να του δώσει πολιτικό άσυλο, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

Μιλώντας για τη δίκη, στο ρεπορτάζ αναφέρεται η ιστορικότητα της αλλά και η φυγή του Χρήστου Παππά που καταζητείται και παραμένει άφαντος. Την ίδια ώρα, ο Λαγός απολαμβάνει όλα τα προνόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία βέβαια κατηγορούσε. Λαμβάνει 13.000 ευρώ μισθό μηνιαίως και επιδόματα.

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες ευρωβουλευτές εξοργισμένοι για την καθυστέρηση της έκδοσης του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και άλλων ευρωβουλευτών από άλλες χώρες λόγω της κωλυσιεργίας που παρατηρείται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ο Λαγός δεν τυγχάνει του θαυμασμού μας. Παρ’όλα αυτά, εκτιμάται ότι είναι καλύτερος από τους Εφιάλτες-εκπροσώπους του ΚΙΝΑΙΔΑΛ οι οποίοι, στα χρόνια της αληθινής Αθηναϊκής Δημοκρατίας, εξ αιτίας της καταισχύνης που βάραινε τους κιναίδους θα εστερούντο δικαιωμάτων λόγου στη Εκκλησία του Δήμου και του εκλέγειν – εκλέγεσθαι, ως άτιμοι, άνανδροι και μη άξιοι μάχης, θα απείχαν στρατιωτικών υποχρεώσεων κι εκστρατειών. Σήμερα, μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη των παιδοφίλων και κυβερνούν την Χώρα, γι’ αυτό πάμε κατά διαβόλου.

  2. Εάν η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή έπρεπε να είναι όλοι ελεύθεροι πλην του δολοφόνου Ρουπακιά.
    Η εισαγγελέας τους αθώωσε, οι μαριονέτες δικαστικοί που πήραν δύο προαγωγές τους «καταδίκασαν» χωρίς στοιχεία.

  3. Ο Ερντογάν, ο νέος ισλαμοΧίτλερ, γιατί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Και οι γκρίζοι Λύκοι; Πληρώνει καλά φαίνεται, ο μαφιόζος τους μαφιόζους. Ακόμα και την ελληνική γερμανοτουρκοπροσκυνημένη κοινοβουλευτική συμμορία. Τέτοια δημοκρατία είστε. Ούτε μια φωνή δεν αντέχετε διαμαρτυρίας. Ντροπή σας.

  4. Ενω οι αλλοι και οι αλλες, τα νουμερα που ειναι στην Ελληνικη Βουλη ειναι εγγραμματοι;;;;;; Που αντι να πουν επιδειξιομανης, λενε επιδειξιας, οπως η βουλευτινα του Συριζα απο την Καβαλα π.χ. !!!!!!

  5. ΠΙΠΑ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΚΟΥΜΟΥΝΑΖΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΖΙΣΤΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΛΑΓΟΣ!ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!

  6. Η εφημεριδα δεν ειναι Αμερικανικη , ειναι εβραικη, σιωνιστικη, η εφημεριδα ειναι υπερ της παγκοσμιοποιησις και ειναι λογικο να θελει εναν πατριωτη εθνικιστη στην φυλακη οπως ακριβως και ολα τα κομμουνιστικα Ελληνικα κομματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ , ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ, ολα ελεγχομενα απο τον Σορος.

Comments are closed.