«Με μνημονιακές πολιτικές δεν βγαίνουμε ποτέ από την μαύρη τρύπα του χρέους».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «αποτυχία αποτελεσματικής ένταξης της χώρας στην νομισματική ένωση» ενώ σημείωσε ότι το μνημόνιο κατάφερε να πετύχει δημοσιονομική προσαρμογή-«σταθεροποίηση νεκροταφείου», όπως χαρακτηριστικά είπε, «συντρίβοντας την οικονομία, το ΑΕΠ και την οικονομία» και απέτυχε να φέρει την ανάπτυξη.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρξαν επιπρόσθετοι λόγοι που απέτυχε το πρόγραμμα του ΔΝΤ οι οποίοι έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η χώρα δεν είχε εθνικό νόμισμα που θα μπορούσε να υποτιμηθεί καθώς επίσης και γιατί δεν επιβλήθηκε εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους.
«Τα σχέδια του ΔΝΤ γενικά δεν πετυχαίνουν. Στην χώρα υπήρξαν και δυο επιπλέον λόγοι. Έπρεπε εξ αρχής να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους. Δεν μπορούσε όμως γιατί ΕΕ δεν το επέτρεπε. Το 2ο γιατί θα απαιτούταν υποτίμηση που δεν μπορούσε να γίνει στην χώρα μας. Η απουσία αυτών των δύο συνέτριψαν την χώρα μας», ανέφερε.