Το «χαρτί» της Αγίας Σοφίας παίζουν λίγες…
ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετατρέποντας σε φιέστα την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Με αφορμή τα 562 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δημιούργησε ένα προεκλογικό σποτ, στο οποίο ένα ελικόπτερο πετά πάνω από την Κωνσταντινούπολη και μεταφέρει εικόνες.
Ξεκινώντας από το Κάστρο της Ρούμελης, περνά στον Πύργο Λεάνδρου και τις γέφυρες του Βοσπόρου, φτάνοντας στην Αγία Σοφία.
Το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που πλέον λειτουργεί ως μουσείο, εμφανίζεται ως τζαμί με μουεζίνηδες στους μιναρέδες της, οι οποίοι καλούν τους πιστούς να επιδείξουν πίστη στον Αλλάχ.
Στο τέλος το σποτ κλείνει με το μήνυμα του υποψηφίου για την πρωθυπουργία Αχμέτ Νταβούτογλου.
Καλά ξυπνητούρια. Ρε ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ είναι γνωστό αυτό το κίνημα που εδώ και 10ετίες ζητάει να ξαναγίνει η Αγ. Σοφιά τζαμί. Καλά ξυπνητούρια και πάλι.-
ΠΡΟΣ ΗΛΙΘΙΟ ΑΧΜΕΤ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ ΟΤΑΝ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΟΙ ΜΙΝΑΡΑΔΕΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΙ. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ.
Ηταν, είναι και θα είναι για πάντα ελληνική ορθόδοξη εκκλησία!!!! όσο και αν σας τσούζει ΄΄Αχμέτ’΄
Μα είσε βλάκας αφού λες βλακείες !