Αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος για τις μίζες στα εξοπλιστικά Γιώργος Σαχπατζίδης

Κοινοποίηση:
saxp-477x330

Ελεύθερος είναι από σήμερα ο κατηγορούμενος για την υπόθεση… με τις «χρυσές μίζες» Γιώργιος Σαχπατζίδης με απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης που εχει καταδκαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών , με πλειοψηφία 3-2 έκανε δεκτή την αιτηση του κατηγορουμένου να αφεθεί ελευθερος με χρηματική εγγύηση 700.000 ευρω.
Το δικαστήριο  και του επέβαλε πέραν της εγγυήσεως απαγόρευση εξόδου απο την Ελλαδα και εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του. Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του (80 ετών)  και η βεβαρημένη υγεία του.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που ειχε δκάσει την υποθεση  καταδικάσει επίσης τον γιο του Κυπρίου υπουργού Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό. Η σύζυγος του Μαρία Σοφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάντ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: