Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για το πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την Ελληνική οικονομία κάτω από… το άγχος και τη στενότητα των capital controls. Aπό δύο επιχειρηματίες που ανέλαβαν να βοηθήσουν τις ελληνικές startupς, μέχρι ξένες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών που φρόντισαν να δείξουν καλή θέληση και πίστη στις ελληνικές startup εταιρίες.
Εάν μη τι άλλο πάντως οι ελληνικές startup δεν στερούνται ευρηματικότητα . Το νέο app Βρες ΑΤΜ κυκλοφόρησε πριν δυο μέρες και ενημερώνει τους χρήστες για το ποιο ATM είναι κοντά τους, εάν το ΑΤΜ έχει χρήματα και (το πιο σημαντικό απ’ ολα) εάν έχει (τα δυσεύρετα πλέον) 20αρικα.
Ο Δημητρης Χατζηελευθερίου, ένας από τους τρείς προγραμματιστές ( οι άλλοι δύο είναι Χάρης Σπέντζας και ο Χρήστος Κρητικός) που έφτιαξαν το app εξηγεί: « Η ιδέα μας είχε έρθει από τις πρώτες κιόλας μέρες των capital controls. Τεχνικά δεν ήταν δύσκολο μας πήρε 1-2 μέρες να το ετοιμάσουμε. Το πιο απαιτητικό κομμάτι ήταν να βρούμε όλα τα ΑΤΜ της Ελλάδας και να τα καταχωρήσουμε».
H εφαρμογή είναι σχετικά απλή και βασίζεται στο feedback των ίδιων των χρηστών «Με 2 κλίκ μπορείς να ενημερώσεις όλους τους χρήστες της εφαρμογής πως εκεί έχει λεφτά και μάλιστα εάν έχει 20αρικα η μόνο 50αρικα» λέει ο Δημήτρης Χατζηλευθερίου. Το application λειτουργεί ακόμα μόνο σε android («Η Apple θέλει ακόμα μερικές μέρες για να πάρει έγκριση και να ανέβει»), ενώ μπορεί κανείς να δει τη live ενημέρωση των χρηστών π.χ. μπορεί να δει ότι στο ΑΤΜ τάδε πριν από 20 λεπτά είχε 20αρικα.
ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΩΝ ΑΤΜ ΠΟΥ ΕΧΕΙ .ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΦΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΝΛΙΝΕ ΔΥΚΤΙΟ…
ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .ΑΝ ΠΑς ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΑΔΕΙΑΣΕ….
αντε και σε λιγο εφαρμογη να βρισκουμε που υπαρχουν μακαρονια…………………………….