«Στις 9 Ιουλίου η Ελλάδα κατέθεσε μια λίστα προτάσεων. Αυτές οι προτάσεις βασίζονται -ακόμη και υπολείπονται- από το τελευταίο προσχέδιο προτάσεων της τρόικας για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.
Οι προτάσεις αυτές είναι ελλιπείς σε μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών τομέων μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την προώθηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών δεν είναι επαρκείς οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στον τραπεζικό τομέα, οι αλλαγές στο δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι δομικές μεταρρυθμίσεις.
Γι αυτό, οι προτάσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο τριετές πρόγραμμα από τον ESM, όπως έχει αιτηθεί η Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη, διατηρήσιμη λύση, κρατώντας και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Υπάρχουν πλέον δυο δρόμοι:
1.Οι Ελληνες βελτιώνουν τις προτάσεις τους άμεσα και σημαντικά, με πλήρη στήριξη από την ελληνική βουλή. Οι βελτιώσεις θα πρέπει να έχουν στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους εμπροσθοβαρώς και την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος – ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:
-Τη μεταφορά πολύτιμων ελληνικών στοιχείων ενεργητικού αξίας 50 δισ. σε ένα fund στο εξωτερικό, όπως το Ινστιτούτο Ανάπτυξης στο Λουξεμβούργο, με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εν καιρώ με στόχο τη μείωση του χρέους. Επίσης, αυτόματες περικοπές σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του ελλείμματος.
Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει μια σειρά χρηματοδοτικών στοιχείων για να «γεφυρώσουν» το χρονικό κενό έως την πρώτη δόση του νέου προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι το ρίσκο μη ολοκλήρωσης ενός νέου προγράμματος με τον ESM θα ενυπόκειται στην Ελλάδα και όχι στις χώρες της ευρωζώνης.
2. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να διασφαλιστούν εμπροσθοβαρώς η βιωσιμότητα του χρέους και η προοπτική αξιόπιστης υλοποίησης, θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μέσω ήπιων διαπραγματεύσεων ένα «διάλειμμα» από την ευρωζώνη για 5 χρόνια, με πιθανή αναδιάρθρωση χρέους τύπου Paris Club, εάν χρειαστεί, κάτι που δεν ευθυγραμίζεται με τη συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση. (Αρθρο 125 TFEU).
Η λύση του «διαλείμματος» θα πρέπει να συνοδευτεί από τη στήριξη της Ελλάδας ως μέλος της ΕΕ και των Ελλήνων πολιτών, με αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια τα επόμενα χρόνια. Η λύση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται επίσης από τη βελτίωση των κανόνων της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και από ξεκάθαρα μέτρα για την ενίσχυση της ευρωζώνης».
Ο Σόιμπλε θέλει έξοδο της Ελλάδας όπως και ο Σώρρος με αποτέλεσμα να επέμβει η Τουρκία και ως αποτέλεσμα και εμπλοκή όλων των χωρών δίπλα μας ένας Παγκόσμιος Πόλεμος. Έφαγαν τον Ροκφέλερ και τον Ρότσιλντ και τσακώνονται 2-3 οικογένειες για ολόκληρο τον πλανήτη. Έτσι ο Σόιμπλε μας θέλει εκτός εδώ και τώρα και θα το πετύχουν με οποιονδήποτε τρόπο. Μετά τα 5 χρόνια του πολέμου όπως ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 2021 ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕΠ ΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΗΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ το γιατί το ξέρουν μόνο όσοι έχουν μερικές γνώσεις παραπάνω. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε άλλη επέμβαση και θα ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Παρακαλώ ΞΥΠΝΗΣΤΕ δεν είναι οικονομικό αλλά μόνο στρατηγικό και δεν φταίει καμία Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια, ή λαθρομετανάστες όλα θα κινηθούν όπως θέλουν ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
Κτηνοβάτης, κοπρολάγνος, νεκρόφιλος, ουρολάγνος, αιμομίκτης, παιδεραστής, πτωματοφάγος, ξεχειλωμένος κίναιδος.
η χαζοπροπαγάνδα του σοιμπλε προσπαθει να βαφτήσει το GREXIT σαν πρόγραμμα στο οποίο θα τους πληρώνουμε κιόλα.
χαχαχαχα το GREXIT θα ερθει και δε προκειτε να ξαναδειτε φράγκο.
ασε που αν συνεχίσουν τις βλακείες θα βγούμε και απτο νατο.