S&P: «Δεν είχε άλλη λύση η Ελλάδα για να σώσει τις τράπεζες»

Κοινοποίηση:
standard

Δεν υπήρχε εύκολη λύση για την Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο, υποστήριξε ο επικεφαλής αναλυτής της Standard & Poor’s, Τζον Σάμπερς,

μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο CNBC.

Όπως εξήγησε, είναι παράταιρη η σύγκριση των μέτρων της τρέχουσας συμφωνίας με τα μέτρα της πρότασης Γιούνκερ, τα οποία απορρίφθηκαν από το 61% των Ελλήνων.

«Ο κίνδυνος για την ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα αποκλιμακωθεί μόνο μέσω ενός προγράμματος, όπου η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προτίθενται να στηρίξουν» εκτίμησε ο J. Chambers.

«Μόλις οι τράπεζες ανοίξουν εκ νέου και τύχουν της στήριξης της ΕΚΤ, η καταθετική εμπιστοσύνη θα αποκατασταθεί» κατέληξε, αποφεύγοντας ωστόσο, να αποκλείσει το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του επιπέδου των καταθέσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: