Ξέρετε πού να ρίξετε το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;
Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες…
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι” αυτό, λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
Και αυτό, γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!
Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στον νεροχύτη της κουζίνας…
Διαφωνώ εντελώς με το ανωτέρω άρθρο.
Το χρησιμοποιημένο λάδι να το μαζεύετε σε μπουκάλια και ψάξτε να βρείτε που να το πουλήσετε. Υπάρχουν παντού άτομα που αγοράζουν χρησιμοποιημένα λάδια φαγητού (Τηγανόλαδα κα). Τα πουλάνε οι ίδιοι σε σαπωνοποιίες κλπ.
Ποτέ μην ρίξετε στα σκουπίδια πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι με τηγανόλαδο. Μόλις «αρπάξει» ο κοχλίας της σκουπιδιάρας το μπουκάλι, αυτό προφανώς θα σκάσει/σπάσει και θα χυθούν τα λάδια λερώνοντας τα πάντα…
Υπ’ όψιν : ΔΕΝ τα πετούμε στον νεροχύτη, μόνο κακό στην διαχείριση λυμάτων της Ψυτάλειας μπορούμε να κάνουμε έτσι !