Η Έμμα Γούλφ, έχει ελληνική καταγωγή και ορίστηκε διευθύντρια στον τομέα Διακυβερνητικών Υποθέσεων από τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο. Η Έμμα Γούλφ είχε καθοριστικό ρόλο κατά την προεκλογική εκστρατεία και τη νίκη του δημάρχου.Η κ. Γουλφ κατάγεται από την πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης, κι έχει σπουδάσει στο κολέγιο Barnard.
Ο Ντε Μπλάσιο είναι ο πρώτος δήμαρχος που εκλέχτηκε με το Δημοκρατικό Κόμμα μετά από 20 χρόνια σε διαδοχή του Μάικλ Μπλούμπεργκ. Το έργο της εκλογής του είχε αναλάβει η Έμμα Γουλφ, η οποία αν και χαμηλών τόνων ήταν άκρως αποτελεσματική.
Η ιστοσελίδα Capitalwyork.com έγραψε για την κ. Γουλφ πως «είναι 5 επί 3 όταν στέκεται, αδύνατη στην ανατομία και φαίνεται νεότερη από 34 χρόνων, δεν φαίνεται ούτε ενεργεί ως η πολιτικός εκείνη η οποία είναι έτοιμη να δώσει μάχη με το νομοθετικό σώμα, τον κυβερνήτη Αντριου Κουόμο, το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Κογκρέσο. Ωστόσο, προφανώς είναι ένα πρόσωπο από τα πιο σκληρά σ’ αυτόν τον τομέα».
Η κ. Γουλφ αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και κρατά χαμηλούς τόνους. Όταν ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε τον διορισμό της είπε ότι «ήταν απαραίτητη για την εργασία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα». Ο νέος δήμαρχος-σύμφωνα με το greekreporter.com-κατατάσσει την κ. Γουλφ ανάμεσα στους πιο έμπιστους συνεργάτες του.
Το Wolf είναι εβραικό επώνυμο.Απο που προκύπτει οτι εχει ελληνικη καταγωγή ;.
Φιλε εισαι πανηλιθιος…
Εβραιος δε σημαινει υποχρεωτικα υπηκοος Ισραηλ.
Ξερεις ποσοι ελληνες εβραιοι υπαρχουν?