Οικογένεια που φιλοξενείται σε σπίτι του Δήμου στη συμβολή των οδών Θουκιδίδου και Ανδρικοπούλου στην Πάτρα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τελευταία χωρίς ένα πιάτο φαγητό!
Η μητέρα υποστηρίζει οτι όχι μόνο δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν τα αναγκαία για λίγο φαγητό.
Η φιάλη υγραερίου, τα κεριά είναι γι’ αυτούς η λύση για την καθημερινότητα τους. Τα παιδιά κάνουν μπάνιο με νερό από κατσαρόλες ενώ για να διαβάσουν ανάβουν κεριά και οι γείτονες φροντίζουν να δίνουν στην οικογένεια λίγο φαγητό.
Σύμφωνα με το thebest.gr οι εικόνες αυτές μας γυρίζουν σε άλλες εποχές πριν το 1950 όπου αυτή ήταν η καθημερινότητα για τις επαρχιακές πόλεις της χώρας.
Όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν δίπλα μας, ανάμεσα μας.