4 πύραυλοι κατά τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Β. Ιράκ

Κοινοποίηση:
missile

Τέσσερις πύραυλοι τύπου Katyusha έπεσαν κοντά σε τουρκική στρατιωτική βάση στη βόρεια επαρχία του Ιράκ, Νινευή, την Κυριακή χωρίς να υπάρχουν θύματα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Οι πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν από άγνωστους μαχητές το βράδυ, στόχευαν τη βάση Μπασίκα που στεγάζει τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή Ζλικάν περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε ο δήμαρχος της Ζλικάν, Μοχάμεντ Αμίν Γκαρίμπ.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

Το Ιράκ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την Τουρκία ότι παραβιάζει την κυριαρχία της εισβάλλοντας στο έδαφός του χωρίς άδεια, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στη βάση Μπασίκα.

Στις 18 Απριλίου, οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια νέα επίγεια και εναέρια διασυνοριακή επιχείρηση κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ.

Το PKK, που έχει καταχωρηθεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, επαναστατεί εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η Τουρκία διεξάγει τακτικά διασυνοριακές επιχειρήσεις στις βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του Ιράκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: