Προκαλεί και πάλι ο Γιαλίμ: «Υπό ελληνική κατοχή οι Οινούσσες – 6.000 Έλληνες στρατιώτες σε νησιά μας»

Κοινοποίηση:
yalim

Προκλητικόπαραλήρημα του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος το… τερμάτισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sozcu και είπε ανάμεσα στα άλλα «ωραία» ότι οι Οινούσσες βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει 6.000 στρατιώτες σε νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στη χώρα του.

Όπως ανέφερε στο ertnews.gr ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Γιάννης Μανδαλίδης, o πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τόνισε επίσης στην εφημερίδα Sozcu η ακτοφυλακή των γειτόνων μας έπρεπε να παρέμβει στην επίσκεψη που έκανε στις Οινούσσες ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 27 Αυγούστου, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να συλληφθούν οι δήμαρχοι των τουρκικών νησιών που κατέχει η Ελλάδα.

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας για την συνέντευξη του Γιαλίμ ήταν: «Στα κατεχόμενα νησιά μας υπάρχουν 6.000 Έλληνες στρατιώτες».

Ο εκ των εμπνευστών των «γκρίζων ζωνών» στον Αιγαίο, Ουμίτ Γιαλίμ, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα: «Οι Έλληνες στρατιώτες που ρίξαμε στη θάλασσα στη Σμύρνη, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, βρίσκονται και πάλι στη Σμύρνη. Ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τις Οινούσσες (Koyun στο κείμενο, Νήσος Πρόβατο) της Σμύρνης στις 27 Αυγούστου και επιθεώρησε τους Έλληνες στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί. Οι Οινούσσες, οι οποίες βρίσκεται εντός των συνόρων της Σμύρνης και των τουρκικών χωρικών υδάτων των 6 μιλίων, βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή από το 2004».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι 6.000 Έλληνες στρατιώτες σταθμεύουν σε 20 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικές βραχονησίδες. «Η Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στα κατεχόμενα εδάφη μας. Η Ελλάδα, η οποία άνοιξε μια Ναυτική Σχολή στις Οινούσσες, δημιούργησε και πυροσβεστικό σταθμό το 2021» είπε.

Να συλληφθούν οι Έλληνες δήμαρχοι
Ο Γιαλίμ δήλωσε ακόμη: «Γιατί η Ακτοφυλακή δεν επενέβη στο ελληνικό στρατιωτικό σκάφος που μετέφερε τον Χαρδαλιά, το οποίο έπλεε δυτικά του Καραμπουρούν της Σμύρνης, στην περιοχή ευθύνης της και σε τουρκικά χωρικά ύδατα 6 μιλίων; Είναι καθήκον της Χωροφυλακής να συλλαμβάνει και να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους αρχηγούς της Μαφίας και τα στελέχη της που καταλαμβάνουν εδάφη του Δημοσίου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι και καθήκον της Χωροφυλακής να συλλάβει και να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους Έλληνες πολίτες δημάρχους που προσεταιρίζονται και κατέχουν τα νησιά της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Σμύρνη, στο Αϊδίνι και τα Μούγλα. Γιατί η Χωροφυλακή δεν συλλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες δημάρχους και δεν τους παραπέμπει στη Δικαιοσύνη;».

«Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ καθώς και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αδιαφορούν για τα υπό κατοχή νησιά μας και παραμένουν θεατές των πρακτικών του ελληνικού κράτους στα νησιά μας» κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Παραισθησιογόνα με το τσουβάλι παίρνει ο τουρκόχοιρος…Τράβα να φας λίγο παστουρμά να ηρεμήσεις…

  2. …Και πότε ήταν δικά σου τουρκομογγόλε όταν κατοικούσαν οι πρόγονοί σου στα δέντρα…??? Γιατί αυτά τα νησιά που λες ότι είναι δικά σου είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδώ και 2500 χρόνια μογγολοπίθηκε…!!! Εσύ και οι όμοιοί σου βγήκατε στο ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ το 1300+…Πως είναι δικά σου…??? Δώσε την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΜΑΣ που την μολύνεται εδώ και 700+ χρόνια και άντε πίσω στη Μογγολία σας…!!!

  3. Εχει πλακα ο ανιστορητος τυπακος! Πως βρεθηκε να πατανε τα ποδαρια του τη Μικρα Ασια αναρωτηθηκε ποτε ο….εξευγενισμενος Μογγολος?

Comments are closed.