«Το μόνο που ξέχασε να φορολογήσει η κυβέρνηση είναι το φλουρί», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζoς στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κληθείς να σχολιάσει την οικονομική πολιτική που ακολουθείται.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία των δημοσιογράφων που κάνουν κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, δίνοντάς τους πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος.
Μίλησε -όπως είπε- ως συνάδελφος προς συναδέλφους και ευχήθηκε να κάνουν οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους με αντικειμενικότητα και να γράφουν ελευθερα, έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορούν να σχολιάζουν ελεύθερα.
Το πολιτικό σχόλιο του κ. Γλέζου ήλθε μετά από ερώτηση που του έγινε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Όπως είπε, «το μόνο που άφησε αφορολόγητο και ξέχασε να φορολογήσει είναι το φλουρί».
Νομίζω ότι είναι μέγιστη παράλειψη που δεν έχει φορολογηθεί ακόμα το φλουρί, αλλά θα την διορθώσουμε πάραυτα (ίσως και με έναν ακόμα αναδρομικό νόμο). Πρόκειται ουσιαστικά για προϊόν τυχερού παίγνιου, αφού το ποιος θα το πετύχει είναι καθαρά θέμα τύχης και δεν απαιτεί ικανότητες. Και με δεδομένο ότι σε πολλά σπίτια το φλουρί δεν έχει μόνο συμβολική αξία αλλά και οικονομική (π.χ. όποιος βρει το φλουρί παίρνει ένα συγκεκριμένο ποσό) και καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο ποσό είναι το έπαθλο σε κάθε σπίτι, μπορούμε να καθιερώσουμε ένα τεκμήριο 10 ευρώ φλουρί σε κάθε σπίτι, ώστε να φορολογούμε με 20% τα κέρδη, ήτοι 2 ευρώ σε κάθε οικογένεια ! Ευχαριστούμε κ. Γλέζο για την πολύτιμη συμβολή σας στην κυβερνητική προσπάθεια εξόδου από την κρίση.
χαχαχαχα Ωραιος!!!
Μην τους δινεις ιδεες , παππου…..