Δύο τούρκοι αστυνομικοί και τέσσερις… μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετά από αστυνομική έφοδο σε σπίτι.
Οι συγκρούσεις στην περιοχή Καγιαπινάρ της κυρίως κουρδικής πόλης Ντιγιάρμπακιρ ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας και συνεχίστηκαν για ώρα, σύμφωνα με τις αναφορές αξιωματούχων που επικαλείται το Reuters.
Οι μονάδες της αντιτρομοκρατικής επέδραμαν σε αριθμό κατοικίες στο κέντρο της πόλης, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι.
Σύμφωνα με αξιωματούχο των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι φερόμενοι ως τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων της τάξης όταν επιτέθηκαν στα «κρησφύγετά» τους.
Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από την έκρηξη μηχανισμών που είχαν τοποθετηθεί γύρω από μία από τις δύο κατοικίες που είχε περικυκλώσει η αστυνομία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στη σφοδρή ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε και κράτησε τουλάχιστον δύο ώρες, σύμφωνα με το Ανατολή.
Οι τουρκικές αρχές έχουν διευρύνει τις επιχειρήσεις εναντίον όσων θεωρούν υπόπτους για διασυνδέσεις με την ISIS μετά το μακελειό στην Άγκυρα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει δήλωσε πως οι συριακές μυστικές υπηρεσίες και οι κούρδοι μαχητές, και όχι μόνο το Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
Ο Ερντογάν υποστήριξε πως μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η συριακή μυστική υπηρεσία «Μουχαμπαράτ» και η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας PYD συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος για τη βομβιστική επίθεση της 10ης Οκτωβρίου.