Ο 15χρονος Δημήτρης Χατζής, μαθητής της Α” Λυκείου, εργάστηκε συστηματικά και καθημερινά για ένα χρόνο και κατασκεύασε ένα ρομπότ με ανθρώπινες διαστάσεις. Με αυτή του τη δημιουργία έγινε ο μικρότερος κατασκευαστής ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα.
Το ρομπότ με το όνομα «Troopy» είναι εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή ή αλλιώς σε έναν κατασκευαστή «InMoov», όπως ονομαζεται επίσημα στον επιστημονικό κόσμο. Ο «Troopy» έβαλε το Δημήτρη Χατζή σε μια ξεχωριστή κοινότητα αποτελούμενη από έξι κατασκευαστές, μαζί με τον Γάλλο γλύπτη και designer Gael Langevin, δυο Ρώσους, έναν Ιταλό και έναν Γερμανό.
Μάλιστα, ο 15χρονος επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση Maker Faire Berlin 2015 που έγινε στις αρχές του μήνα μετά από πρόσκληση του κατασκευαστή «InMoov» Gael Langevin και την οικονομική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Με την τεράστια αυτή διάκριση συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που διοργανώθηκε στο Καβάλα και κέρδισε το πρώτο βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.