Ο πρώτος κύκλος της έρευνας από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση θανάτου τεσσάρων παιδιών στην Αμαλιάδα έκλεισε. Πλέον ο αρμόδιος Εισαγγελέας Αμαλιάδας έχει στα χέρια του το σύνολο των καταθέσεων αλλά και την ιατροδικαστική έκθεση (περιλαμβανομένων των ιστολογικών εξετάσεων).
Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι πλέον ο Εισαγγελέας είναι αυτός που θα αξιολογήσει το υλικό και θα κρίνει τι μέλλει γενέσθαι με την Ειρήνη Μουρτζούκου. Επίσης, ο Εισαγγελέας θα κρίνει εάν πρέπει να γίνουν πρόσθετες ενέργειες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπως και πότε θα κληθεί για κατάθεση η Ειρήνη.
Η τελευταία σημαντική εξέλιξη αφορούσε στα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για το μικρό Παναγιωτάκη, τα οποία απέκλεισαν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Στον αντίποδα υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ύποπτη για τους θανάτους των παιδιών.
Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών προτίθεται να στείλει τις ιστολογικές εξετάσεις για το μικρό Παναγιωτάκη για επανεξέταση, πιθανότατα μέσω της τριμελούς επιτροπής. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, το βέλτιστο θα ήταν να σταλούν τα πλακίδια του Παναγιωτάκη σε κάποιο εξειδικευμένο εργαστήριο του εξωτερικού.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν οριστεί επιστήμονες που ήδη επανεξετάζουν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των υπόλοιπων τεσσάρων παιδιών που έφυγαν από τη ζωή πριν το μικρό Παναγιωτάκη.