Απεγνωσμένο το Κίεβο «χτυπάει» όπου βρει – Η Ουγγαρία καταγγέλλει την επίθεση σε πετρελαιαγωγό

Κοινοποίηση:
Szijjarto_hungary

Την ώρα που φέρεται να διαπραγματεύεται στην Τζέντα για την ειρήνη

Απεγνωσμένο το Κίεβο προσπαθεί να καταστρέψει τα πάντα! Η Ουγγαρία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι απειλεί την κυριαρχία της αφού το Κίεβο εξαπέλυσε επίθεση με drone στον πετρελαιαγωγό Druzhba την Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto δήλωσε ότι οι αποστολές ρωσικού αργού μέσω του αγωγού έχουν σταματήσει προσωρινά μετά την επίθεση σε σταθμό μέτρησης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, ο Szijjarto τόνισε ότι ο αγωγός Druzhba είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της ενεργειακής υποδομής της Ουγγαρίας, επισημαίνοντας ότι εάν σταματήσει να λειτουργεί, οι παραδόσεις πετρελαίου στην Ουγγαρία και την Σλοβακία θα ήταν «φυσικά αδύνατες».

«Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις επιθέσεις κατά της ενεργειακής μας υποδομής με στόχο την Ουγγαρία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ουγγαρίας είναι θέμα κυριαρχίας και αναμένουμε από όλους να το σεβαστούν αυτό», πρόσθεσε.

Ο Szijjarto σημείωσε ότι είχε μιλήσει με τον υφυπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις αργού πετρελαίου πιθανότατα θα επαναληφθούν εντός των επόμενων 24 ωρών.

Σημειώνεται πως η Ουκρανία εξαπέλυσε την μεγαλύτερη επίθεση drones για το 2025 εναντίον της Ρωσίας, την ώρα που υποτίθεται διαπραγματεύεται για την ειρήνη με τις ΗΠΑ στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response