Νεάπολη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά οι πυροβολισμοί μεταξύ Αλβανών

Κοινοποίηση:
Police

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, που έγινε στις 8 του μηνός στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας χθες απογευματινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα έγινε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 40χρονος και 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικός και φυσικός αυτουργός, αντίστοιχα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 8 Μαρτίου 2025, ο 26χρονος, αφού προσέγγισε πεζός δύο ομοεθνείς του, που βρίσκονταν έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, τους πυροβόλησε από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν εξ αυτών. Στη συνέχεια ο 26χρονος διέφυγε επιβιβαζόμενος σε όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος.

Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συλλέχθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, προέκυψε το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης καθώς και ότι στόχος ήταν το άτομο που τραυματίστηκε.

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος του 40χρονου, ο οποίος φέρεται να ενορχήστρωσε την επίθεση και να έδρασε παράλληλα ως συνεργός του 26χρονου, στον οποίο χορήγησε περίστροφο και παρείχε συνδρομή πριν, κατά και μετά την τέλεση της πράξης.

Το όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης και κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής πράξης, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 περίστροφο, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού και έφερε -5- φυσίγγια,

 περίστροφο τύπου «ρέπλικα», κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού,

 -1,1- γραμμάρια κοκαΐνη και μεταλλική πίπα, για χρήση κοκαΐνης.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου στην οικία του 40χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 -38- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και -2- κάλυκες,

 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους -2,77-

γραμμαρίων,

 -2- συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους -13,35-

γραμμαρίων,

 σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών,

 -3- τρίφτες ακατέργαστης κάνναβης και

 -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ως εκ τούτου ο 40χρονος συνελήφθη και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ σε βάρος του 26χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και οδηγείται ομοίως στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επισημαίνεται ότι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια και έτερα αδικήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response