«Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι» – Ανησυχία ότι η τιμή της φραντζόλας θα φτάσει το 1,4 ευρώ

Κοινοποίηση:
psomi-times

Αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις στο ψωμί ενδέχεται να βρεθούν οι καταναλωτές τις επόμενες μέρες. Από την άλλοι οι αρτοποιοί αναμένουν τις εξελίξεις σχετικά με το αν θα πρέπει να πουλήσουν πιο ακριβά το προϊόν τους, δεδομένου και του χαμηλού διαθέσιμου εισοδήματος.

«Οι αλευροβιομηχανίες μάς έχουν αποστείλει ήδη αυξημένους τιμοκαταλόγους στην πρώτη ύλη κατά 0,04-0,05 ευρώ το κιλό. Το 70άρι μαλακό αλεύρι, που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι φούρνοι, το αγοράζαμε πριν λίγα χρόνια 0,35 – 0,37 ευρώ το κιλό και τώρα το παίρνουμε 0,48 – 0,49 ευρώ το κιλό. Με τις αυξήσεις που μας έχουν ανακοινωθεί το κόστος θα ανέβει στα 0,52 – 0,53 ευρώ το κιλό. Παράλληλα, το ενεργειακό κόστος έχει εκτιναχθεί πάνω από 120%. Αν σκεφτείτε ότι πληρώναμε 0,08 ευρώ την κιλοβατώρα και τώρα έχει φτάσει στα 0,19 ευρώ για τα αρτοποιεία, αντιλαμβάνεστε ότι η τιμή του ψωμιού θα έπρεπε να έχει πενταπλασιαστεί», αναφέρει η πρόεδρος αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια.

Η τιμή της φραντζόλας έχει αυξηθεί κατά 50% από τα 0,80 ευρώ στα 1,20 ευρώ το κιλό και με τις νέες αυξήσεις ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τα 1,40 ευρώ το κιλό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response