Τελείωσε η απεργία της ΠΝΟ και γέμισε πάλι η πλατεία Βικτωρίας – Πάνω από 5.000 αφίξεις λαθρομεταναστών σήμερα στον Πειραιά

Κοινοποίηση:
lathrometanastes-lesvos

Πάνω από 5.000… μετανάστες και πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, από τρία πλοία που κατέπλευσαν από Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Οι περισσότεροι από αυτούς κατευθύνθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας όπου και αναμένουν το ταξίδι τους προς τα Σκόπια και από εκεί προς την κεντρική Ευρώπη.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη για το προσφυγικό στο μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τις ροές και αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου -με τη συμμετοχή ενός συντονιστή από κάθε νησί, δημάρχων και εκπροσώπων της περιφέρειας- το οποίο θα συνεδριάζει κάθε 20 ημέρες, ή όποτε υπάρχει ανάγκη, προκειμένου να δίνει άμεσες λύσεις στα πιεστικά προβλήματα που δημιουργούνται.

Μάλιστα, σε συνέχεια κοινού αιτήματος που έθεσαν οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και Λέρου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στους εκπροσώπους των δανειστών το θέμα της καθιέρωσης ειδικής φορολογικής ζώνης για τα ελληνικά νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: