Πλειστηριασμοί ντροπής σε γκρεμισμένα από σεισμό σπίτια – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει ραβασάκια ΕΝΦΙΑ στους σεισμόπληκτους

Κοινοποίηση:
Αρκαλοχώρι-Σεισμός

Στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, όπου πριν από 3,5 χρόνια ένας καταστροφικός σεισμός ισοπέδωσε σπίτια και ανέτρεψε τη ζωή των κατοίκων, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το δικό της έγκλημα: την οικονομική εξόντωση των σεισμόπληκτων Ελλήνων. Αυτοί που έμειναν χωρίς σπίτια, αυτοί που είδαν τα πάντα να γκρεμίζονται, σήμερα απειλούνται από τις τράπεζες, τα funds και το ίδιο το κράτος που τους στέλνει ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα τους σπίτια!

Οι πλειστηριασμοί-ντροπή είναι πλέον γεγονός. Το πρώτο σπίτι μιας πολύτεκνης, μονογονεϊκής μητέρας, που είχε χαρακτηριστεί “κίτρινο” λόγω ζημιών, εκπλειστηριάστηκε, ενώ έρχονται δεκάδες ακόμα. Όπως αποκάλυψε ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων “Η Ελπίδα”, μέσα στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν στο σφυρί κατοικίες σεισμόπληκτων, αδιαφορώντας αν μέσα σε αυτά τα σπίτια ζουν οικογένειες που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους.

Πού είναι η κυβέρνηση; Πού είναι οι διαβεβαιώσεις του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, που πριν μήνες διατυμπάνιζε ότι οι σεισμόπληκτοι προστατεύονται; Μάλλον, όπως αποδεικνύεται, προστατεύονται τα funds και οι τραπεζίτες, όχι όμως ο Έλληνας πολίτης.

Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα: από τις 3.500 αιτήσεις για ανοικοδόμηση, έχουν εγκριθεί μόλις 260, επειδή υπάρχουν μόνο 17 μηχανικοί να ελέγξουν τις αιτήσεις! Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες απορρίπτουν τα δάνεια των σεισμόπληκτων, θεωρώντας τα “μη συμφέροντα”. Και το πιο τραγικό; 3,5 χρόνια μετά τον σεισμό, εκατοντάδες συμπολίτες μας ζουν ακόμα σε
κοντέινερ, ενώ τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο μέσα σε λυόμενα!

Πού είναι το κράτος πρόνοιας; Πού είναι η προστασία της ελληνικής οικογένειας;
Αντί η κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό των πολιτών της, τους οδηγεί μεθοδικά στην οικονομική εξόντωση. Στέλνει ΕΝΦΙΑ για γκρεμισμένα σπίτια, καθυστερεί επιδεικτικά τις διαδικασίες ανοικοδόμησης και επιτρέπει την επίθεση των funds.

Δεν είναι ανικανότητα – είναι προδοσία.

Οι Έλληνες δεν είναι επαίτες, ούτε σκλάβοι των τραπεζών και των πολιτικών τους εντολέων. Είναι ώρα να σταματήσει αυτή η κοροϊδία και να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όλοι οι Πλειστηριαμοί είναι της «ντροπής και της ενοχής», καθ΄ότι οι Τράπεζες έχουν αποζημιωθεί πλήρως και ολοσχερώς με κόστος που επιμερίσθηκε στον Λαό μέσα στον οποίο και όσοι είχαν οφειλές που διογκώθηκαν αντί σεισάχθειας ώστε να μην μπορούν να εξοφληθούν εν μέσω εισαγομένης Οικονομικής Κρίσεως που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι αλλά τους επιβλήθηκε, και τα υπόλοιπα είναι δικαολογίες για την αφαίρεση περιουσιών μέσω υφαρπαγής με μεθοδεύσεις και συνενοχές. Με Πατριωτική Κυβέρνηση θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπορεί να αποδοθεί και Δικαιοσύνη, πραγματική και αποκατάστασις κάποιων τουλάχιστον πραγμάτων.

Leave a Response