Κίνδυνος για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ – Μεγάλη απειλή η έλλειψη σκόνης matcha – Δυσκολίες στην παρασκευή ποτών και τροφίμων

Κοινοποίηση:

Τα τεϊοποτεία και άλλες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ προετοιμάζονται για έλλειψη matcha, της φωτεινής πράσινης σκόνης που εισάγεται από την Ιαπωνία και χρησιμοποιείται για την παρασκευή ποτών και τροφίμων.

Η ζήτηση για ποτά και σνακ matcha έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, υποκινούμενη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα πιθανά οφέλη για την υγεία.

«Το χρώμα – είναι ένα πολύ φωτεινό πράσινο χρώμα, πολύ όμορφο χρώμα», είπε η Silvia Mella, η ιδιοκτήτρια του τεϊοποτείου της Νέας Υόρκης, Sorate. «Το Matcha έγινε τεράστια τάση».

Αλλά η σκόνη είναι σε έλλειψη. Και ένας δασμός 24% στις ιαπωνικές εισαγωγές, που θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Απριλίου, αναμένεται να κάνει το matcha πιο ακριβό.

Ο εισαγωγέας Taylor Cowan λέει ότι η εταιρεία του στο Σικάγο Spirit Tea παρατήρησε την έλλειψη στα τέλη του 2024.

Τα μαλακά, νεαρά φύλλα tencha που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του matcha, μαδούνται μόνο τις πρώτες μέρες της εποχής της ανοιξιάτικης συγκομιδής. Υπάρχουν μόνο τόσοι πολλοί αγρότες και χρειάζεται μια ώρα για να στεγνώσουν και να αλέσουν τα φύλλα για να φτιάξουν αρκετή σκόνη για ένα μικρό δοχείο.

«Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή», είπε ο Cowan. «Η Ιαπωνία είναι απολύτως στην κρίσιμη μάζα της όσον αφορά το matcha που μπορεί να παραχθεί.»

Η ιαπωνική κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, αλλά εάν η ζήτηση συνεχίσει να υπερβαίνει την παραγωγή, ορισμένοι εισαγωγείς φοβούνται ότι εξωτερικές εταιρείες μπορεί να προσπαθήσουν να πουλήσουν λιγότερο ακριβές σκόνες πράσινου τσαγιού σε τιμές matcha.

Ο Cowan έχει επίσης άλλες επιφυλάξεις σχετικά με τη λαϊκή κατανάλωση.
«Έχει τόσες πολλές διαφορετικές όψεις που χάνουμε σε τέτοιου είδους γρήγορο, βολικό πλαίσιο «διασχίζει τον πάγκο κάτω από 12 ουγγιές γάλα»», είπε.

Το matcha latte είναι το πιο δημοφιλές ποτό στο Sorate. Ωστόσο, η Mella προτρέπει τους πελάτες να πίνουν την υψηλότερη ποιότητα matcha με τον παραδοσιακό τρόπο: μόνο με νερό.

«Η διαδικασία παρασκευής του είναι ακόμα παραδοσιακή», είπε, περιγράφοντάς το ως «μια εμπειρία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response