Από νωρίς το πρωί, στήθηκαν οι ψησταριές για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Τιμώντας το έθιμο, άλλοι επιλέγουν το αρνί, άλλοι το κατσίκι, ενώ δε λείπουν το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι.
Το παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι συνοδεύεται από τσούγκρισμα αυγών και χορούς, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Τα αστικά κέντρα έχουν σχεδόν αδειάσει και οι περισσότεροι απολαμβάνουν το Πάσχα στην ύπαιθρο με ανοιξιάτικο καιρό, ήλιο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Με σύμμαχο τον καιρό, στο Μοναστηράκι έχουν στηθεί σούβλες με αρνιά για τον εορτασμό της ημέρας. Πολλοί είναι οι τουρίστες που απαθανατίζουν το παραδοσιακό ψήσιμο οτυ οβελία.
Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, η κάθε επιχείρηση ετοιμάζει σχεδόν πενήντα αρνιά.
Στη Λάρισα από το πρωί έχουν ξεκινήσει να ψήνουν αρνί στη σούβλα, κεμπάμ και κοκορέτσι. Όλες οι οικογένειες είναι έξω και ψήνουν με κέφι, τιμώντας το έθιμο του Πάσχα.
Κέφι, άφθονο τσίπουρο, ψήσιμο του οβελία και στην Κοζάνη. Οικογένειες και γείτονες μαζεύονται στις αυλές, ψήνουν τα κρέατά τους, με συνοδεία βέβαια κόκκινων αυγών και τσουρεκιού.
Το ίδιο σκηνικό κυριαρχεί και στα Ιωάννινα. Ήδη είναι έτοιμα κοκορέτσι και κοντοσούβλι και οι Γιαννιώτες ξεκινούν το γλέντι.