Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καινοτομούν με τις τακτικές σε χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκειμένου να αντισταθμίσουν την αποτελεσματικότητα των ουκρανικών κινητών αμυντικών μονάδων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα κατά της πόλης της Οδησσού στις 21 Απριλίου με drones καμικάζι Geran-3 (το ανάλογο της Ρωσίας με το ιρανικό Shahed-238), το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει μέγιστη ταχύτητα 500 έως 600 χιλιόμετρα την ώρα.
Το drone Geran-3 μπορεί να έχει έναν νέο συμπαγή κινητήρα turbojet ή μπορεί να έχει μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του προηγούμενου κινητήρα.
Τα drones Geran-3 πέταξαν σε υψηλότερα υψόμετρα από τα προηγούμενα μοντέλα drone κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Οδησσό επιτρέποντας να αποφύγουν τις ουκρανικές κινητές αμυντικές μονάδες.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατεύθυναν πολλαπλά drones Geran από διαφορετικές κατευθύνσεις προς έναν μόνο στόχο στην πόλη της Οδησσού και ότι τα drones περίμεναν σε μια καθορισμένη περιοχή κοντά στον στόχο, ενώ άλλα drones διεξήγαγαν πρόσθετες αναγνωρίσεις για προσαρμογή του στόχου.
Στη συνέχεια, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν συγκεντρωμένη επίθεση εναντίον ενός στόχου, χτυπώντας ταυτόχρονα και από διαφορετικές κατευθύνσεις. Ουκρανικές πηγές και η Γερμανική Bild τόνισαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις περιπλανώνται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας σε μεγάλα υψόμετρα αρκετά χιλιόμετρα από μεγάλες ουκρανικές πόλεις και άλλους στόχους πριν πραγματοποιήσουν συγχρονισμένες επιθέσεις με πολλαπλά drones προκειμένου να συντρίψουν την ουκρανική αεράμυνα.
Δεν είναι σαφές εάν το Geran-3 που χρησιμοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις στο χτύπημα στην Οδησσό στις 21 Απριλίου είναι μια νέα τροποποιημένη έκδοση, εάν οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αλλάξει μόνο την τακτική τους για τη χρήση του drone ή και τα δύο.
Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να εξοπλίζουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed με συμπυκνωμένο αέριο χλωροβενζυλιδενομαλονονιτρίλιο (CS) (ένας τύπος παράγοντα ελέγχου ταραχών [RCA] που απαγορεύεται βάσει της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα [CWC], την οποία έχει υπογράψει η Ρωσία), που είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιά στους Ουκρανούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα επιδιώξουν να συντρίψουν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας αυξάνοντας τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed και Geran που χρησιμοποιούνται στα ρωσικά πακέτα κρούσης, συνεχίζοντας να εφαρμόζουν πλήγματα και προσαρμόζοντας περαιτέρω τα drones για να διεισδύσουν στην αεράμυνα της Ουκρανίας για να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά.