Άρχισε για να σταματήσει ….
πρώτη δημοσίευση 13:08
Για τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη η δικη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens . Η διαδικασία δεν προχώρησε πέρα από την εκφώνηση των κατηγορουμένων και των μαρτύρων καθώς η δικαΣτική αίθουσα δεν ήταν ικανή να φιλοξενήσει το μεγάλο αριθμό των παραγόντων της δίκης με τους συνηγόρους, μάλιστα, να κάνουν λόγο για «απόλυτη ακυρότητα » της διαδικασίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τη διακοπή της διαδικασίας δεν είχε εμφανιστεί η διερμηνέας της γαλλικής γλώσσας η οποία είναι απαραίτητη για τον κατηγορούμενο τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ ΌΣβαλντ, που είναι προσωρινά κρατούμενος.
Επιπλέον , οι συνήγοροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο πρέπει να ενημερωθούν για τη δικογραφία.
Παράλληλα , παραμένουν αμετάφραστα τα βασικά έγγραφα της δικογραφίας, όταν υπάρχουν 14 Γερμανοί κατηγορούμενοι και ένας Γάλλος ενώ όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι δεν έχουν κληθεί νομίμως κατηγορούμενοι.
Ο πρόεδρος ανάγνωσε τη λίστα με τους περίπου 55 μάρτυρες μεταξύ των οποίων είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ , Π. Βουρλούμης, οι επιχειρηματίες Δ. Κοντομηνάς και Λ. Λαυρεντιάδης , η πρώην γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου αλλά και ο Αντώνης Κάντας.
.