Ευκολότερη γίνεται η ζωή από αύριο 21/3 για όσους μετακινούνται με τα ΜΜΜ

Κοινοποίηση:
mmm

Από την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της τηλεματικής και το σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εντός του Απριλίου.

Σε λίγες ημέρες θα μπορείς να δεις από το κινητό σου πότε θα έρθει το επόμενο λεωφορείο ή το τρόλεϊ απο την στάση που περιμένεις. Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής για τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ με σκοπό την πληροφόρηση των επιβατών, τη διαχείριση του στόλου και εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου της ΟΣΥ.

Το έργο ολοκληρώνεται με εντατικούς ρυθμούς. Μέχρι σήμερα: Έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του τηλεματικού εξοπλισμού σε 1.800 οχήματα Έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές και έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οθονών πληροφόρησης σε 700 στάσεις.

Τι περιλαμβάνει το σύστημα και πώς θα λειτουργεί

Σημειώνεται πως το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1.000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ.

Οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων, από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς επίσης και από το κινητό τους τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους Τηλεματικός εξοπλισμός στα οχήματα.

Προβλέπεται επίσης, η εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού σε 2.000 οχήματα (1.750 θερμικά λεωφορεία και 250 τρόλεϊ) και η δημιουργία κέντρων ελέγχου απ’ όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Ο εξοπλισμός που εγκαθίσταται στα οχήματα αποτελείται από: τον υπολογιστή οχήματος, την κονσόλα οδηγού με την οποία θα μπορεί να επικοινωνεί με τα κέντρα διαχείρισης του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ και την οθόνη για την ενημέρωση στάσης καθώς και χρήσιμες πληροφορίες μέσω συνεχούς ενημέρωσης από το Κέντρο Εποπτείας ΟΑΣΑ. Επιπροσθέτως θα πραγματοποιείται αναγγελία επόμενης στάσης και ανακοινώσεις προς το κοινό. Σημαντικός αριθμός οχημάτων θα διαθέτει καταμετρητή επιβατών με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό δρομολογίων και γραμμών.

Οι έξυπνες στάσεις θα ενημερώνουν για την επόμενη άφιξη λεωφορείου ή τρόλεϊ όλων των γραμμών που διέρχονται από την στάση. Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα ηχητικής ενημέρωσης μέσω σχετικού κουμπιού στο στύλο της στάσης.

Λογισμικό για «έξυπνες» συσκευές

Η ενημέρωση των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών θα γίνεται επίσης με αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία μέσω έξυπνων συσκευών θα ενημερώνει για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση στον χρήστη, καθώς και για την βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνται ευρέως (Android, iOS, Windows). Επίσης η ίδια δυνατότητα θα υπάρχει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από το website του ΟΑΣΑ (http://www.oasa.gr/).

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τρομερή εφαρμογή, γιατί 1ον δεν έχει καμμία σχέση με την ένδειξη που υφίσταται στις περισσότερες στάσεις και σε ενημερώνει (αφού ήδη εκπέμπουν το σήμα, αυτό κάνει και η εφαρμογή στο κινητό,λαμβάνει το σήμα), 2ον θα ξέρεις πότε θα έρθει το λεωφορίο κι έτσι θα ξέρεις αν το τελευταίο τσιγάρο σου δε θα πάει χαμένο, 3ον θα μπορείς να κάνεις γρήγορο καμάκι και θα πιάνει καθώς και το γκομενάκι θα ξέρει οτι έχει 15 ελεύθερα λεπτά πχ, και 4ον δεν θα τα βάζουμε με τον εκάστοτε συριζαίο συνδικαληστή οδηγό που έρχεται με το πάσο του. Περιμένουμε να βάλουν έλεγχο ίριδας ματιού στις πόρτες και έλεγχο DNA αν είσαι έλληνας δηλ «επικίνδυνος ρατσιστής»

  2. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    1. Πολύ σωστά. Γι’αυτό και τα έβαλαν, αντί να προσλάβουν οδηγούς που χρειάζονται για να καλύψουν τα δρομολόγια. 7-8 χρόνια έχουν να πάρουν οδηγούς. Και τα βάζουν αυτά για να μας λένε ότι το λεωφορείο θά’ρθει σε 45 λεπτά.

Comments are closed.