«Success story…made in Greece» – Οι Έλληνες έχουν το ακριβότερο καλάθι καταναλωτή στην Ευρώπη!

Κοινοποίηση:
kalathi

Δείτε την μελέτη η οποία καταδεικνύει πως το ελληνικό καλάθι του καταναλωτή είναι το ακριβότερο της Ευρώπης.

Η έρευνα μελέτησε τις τιμές 20 βασικών αγαθών (ρύζι, ψωμί, γάλα, αβγά, ελαιόλαδο κ.λπ.) στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Για να γεμίσει το καλάθι του Έλληνα καταναλωτή με τα 20 βασικά αγαθά, απαιτείται ποσό της τάξης των 63,4 ευρώ, την στιγμή που για τα ίδια προϊόντα ο Ολλανδός καταναλωτής δαπανά 50,3 ευρώ.

Ο καταναλωτής του Λουξεμβούργου δαπανά ποσό 70,53 ευρώ, με την ειδοποιό διαφορά πως ο βασικός μισθός στη χώρα αυτή ανέρχεται σε 1.874 ευρώ. Για τον Πορτογάλο καταναλωτή αντίστοιχα, η δαπάνη ανέρχεται σε 46,48 ευρώ, με βασικό μισθό στα 485 ευρώ. Μιλώντας με ποσοστά, ο Έλληνας με βασικό μισθό 586 ευρώ, απαιτείται να δαπανήσει το 10,81% των μηνιαίων αποδοχών. Ο Ολλανδός με βασικό μισθό στα 1478 ευρώ, δαπανά αντίστοιχα το 3,4% του μισθού του, ο πολίτης του Λουξεμβούργου το 3,7% των μηνιαίων αποδοχών του και ο Πορτογάλος το 9,58%.

Ενώ δηλαδή οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε τσεκούρωμα μισθών, οι τιμές των βασικών αγαθών αυξήθηκαν, καθιστώντας ακόμη μικρότερη την αγοραστική τους δαπάνη.

Στην περίπτωση του γάλακτος για παράδειγμα, οι Έλληνες καλούνται να πληρώνουν κατά μέσο όρο 1,28 ευρώ το λίτρο, ίδια τιμή με αυτήν που πληρώνουν οι καταναλωτές στο Λουξεμβούργο, οι οποίοι όμως, έχουν εισοδήματα περίπου τρεισήμισι φορές υψηλότερα από εκείνα των Ελλήνων. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στην αγορά αβγών, με τους Έλληνες καταναλωτές να αγοράζουν 2,84 ευρώ τη δεκάδα, όταν στην Ολλανδία η τιμή είναι στα 1,76 ευρώ, στην Πορτογαλία 1,60 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 2,63 ευρώ.

Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν πανάκριβα και την ενέργεια (η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών ακριβότερων χωρών της Ευρώπης), οδηγείται ασφαλώς στο συμπέρασμα πως το επίπεδο ζωής στη χώρα μας έχει γίνει δυσβάσταχτα υψηλό, σε συνάρτηση πάντοτε με τα επίπεδα των μηνιαίων αποδοχών και συνεπώς του ποσού που προορίζεται για καταναλωτική δαπάνη.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
    Λοιπόν έχουμε και λέμε εγώ στα οικονομικά του σπιτιού μου έχω πρωτογενές πλεόνασμα . Πως το πέτυχα αυτό. Έχω ένα διαμέρισμα που το νοικιάζω το ενοίκιο του είναι 250.00 ευρώ πήγα λοιπόν στον νοικάρη του έβαλα ένα πιστόλι στον κρόταφο και του είπα η θα μου δώσεις 50.000,00 ευρώ ενοίκιο η θα σε σκοτώσω ο άνθρωπος δανείστηκε χρήματα και μου πληρώνει 50.000,00 ευρώ κάθε μήνα. Εγώ τώρα με την σειρά μου δεν πληρώνω καθόλου λογαριασμούς ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ ΕΦΟΡΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗ εν ολίγης τίποτα έτσι λοιπόν κατάφερα και έχω (ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ) κάνε και εσύ το ίδιο αυτό κάνει και ο Αντώνης με τον Βαγγέλης και τον Γιάννης από εμένα το πείρε το κόλπο…….

Comments are closed.