Ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας φέρεται να καταρρίφθηκε σήμερα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην νότια Συρία
Παρ’ όλα αυτά, ο πιλότος του φαίνεται να διασώθηκε, τουλάχιστον έτσι ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Όπως αποκάλυψε, το Παρατηρητήριο έλαβε πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές του ISIS έπληξαν και ενδεχομένως κατέρριψαν ένα συριακό πολεμικό αεροσκάφος κοντά στο αεροδρόμιο της Χαλχάλα, που βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης Σουέιντα.
Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Αμάγκ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές του ΙΚ, μετέδωσε ότι δυνάμεις της οργάνωσης κατέρριψαν ένα αεροσκάφος της συριακής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή γύρω από το ίδιο αεροδρόμιο.