46χρονος ζει σε υπόγειο στην Πάτρα γεμάτο σκ@τ@ και βρωμιές! Σύγχρονο «Κωσταλέξι»!!! (ΦΩΤΟ-ΣΟΚ)

Κοινοποίηση:
4-600x338

Ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι», σοβεί στην πόλη της Πάτρας εδώ και πολλά χρόνια. Θύμα, ένας 47χρονος άνδρας ο οποίος αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα και να ζει σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, το οποίο είναι πλημμυρισμένο από περιττώματα και ακαθαρσίες!

Εκεί τρώει, εκεί κοιμάται και εκεί αφοδεύει, δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα στην περιοχή και αναβιώνοντας σκηνές από ένα νέο «Κωσταλέξι»!

Εικόνες που δεν τις φαντάζεται ανθρώπου νους, έρχονται στο φως, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια, την αναλγησία και την αδιαφορία του Κράτους!

Αν και οι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, μέριμνα δεν έχει υπάρξει!

vlcsnap-2016-06-08-14h54m33s130-600x337 1.-600x338 2.-600x338 3-600x338 4-600x338 8-1-600x338 7-1-600x337 6-600x338 5-600x337 9-1-600x338

10

11-600x338 15-600x338 14-600x338 13-600x338

Το νέο «Κωσταλέξι», βρίσκεται στον αριθμό 12 της οδού Έλληνος Στρατιώτου της Πάτρας, σε μία κατά τα άλλα συνηθισμένη γειτονιά!

Η πολυκατοικία δεν προδιαθέτει σε τίποτα για το ανθρώπινο δράμα που παίζεται μέσα στο υπόγειό της: Η βρώμα και η μπόχα, είναι τόσο ανυπόφορη, που η αποφορά γίνεται αντιληπτή, από την εξώπορτα της πολυκατοικίας. Ακόμα και τα σκαλοπάτια και οι τοίχοι είναι γεμάτοι από ακαθαρσίες και περιττώματα, προετοιμάζοντας τον δημοσιογράφο του «Κ» γι αυτό που θα συναντήσει μέσα στο υπόγειο…

Εκεί ζει ο 45χρονος άνδρας, ανάμεσα σε περιττώματα που είναι διάσπαρτα σε κάθε σημείο του υπογείου (!) χωρίς κανένας να μπορεί να τον βοηθήσει από αυτό το απίστευτο δράμα που βιώνει. Και που μαζί του, υποφέρει μια ολόκληρη η πολυκατοικία.

Οι ένοικοι, μιλώντας στον «Κ», περιγράφουν με τραγικό τρόπο την κατάσταση αυτού του ανθρώπου: «Ζει μέσα στις ακαθαρσίες και δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Πιάνει με τα χέρια του τα περιττώματα και βρωμίζει τα μούτρα του, βρωμίζει τους τοίχους, τους διακόπτες… Βουλώνει την αποχέτευση βάζοντας ρούχα στους σωλήνες. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου… Φοβόμαστε για τα παιδιά μας!»

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ «Κ»: «ΜΟΝΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΕΔΩ»!

Ο κύριος Νίκος, μιλάει στον «Κ» και ανοίγει την ψυχή του: Μας λέει ότι δεν έχει κανέναν συγγενή, ζει μόνος του με τα χρήματα που λαμβάνει από την Πρόνοια και αυτοεξυπηρετείται.

Δεν θέλει όμως σε καμία περίπτωση να φύγει από το σπίτι του: «Μόνο πεθαμένος θα φύγω από εδώ» ξεκαθαρίζει, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να αρθρώσει τις λέξεις, αφού είναι φανερό ότι έχει πρόβλημα ομιλίας και επικοινωνίας.

Θεωρεί ότι το υπόγειό του, δεν έχει πρόβλημα καθαριότητας (!) και ότι είχε βρομίσει παλιά, εξ αιτίας του γεγονότος ότι είχε βουλώσει η αποχέτευση.

Κι όμως: Ολόκληρο το υπόγειο, είναι μια απέραντη χαβούζα! Παντού περιττώματα και ακαθαρσίες. Σε τραγική κατάσταση η κουζίνα και η τουαλέτα, ενώ δίπλα στο κρεβάτι του οι γόπες είναι χωμένες μέσα σε κόπρανα! Το δε κρεβάτι του, έχει μεταβληθεί σε …αποχωρητήριο!

Άραγε, το Κράτος και οι Κοινωνικές υπηρεσίες, θα ασχοληθούν επιτέλους με την περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου; Ή θα τον αφήσουν στο δράμα του και παράλληλα θα αφήσουν ανέγγιχτη την υγειονομική αυτή βόμβα, που βρίσκεται στα θεμέλια της πολυκατοικίας στην Έλληνος Στρατιώτου 12;

 

dete.gr – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Που είναι το κράτος για αυτό τον άνθρωπο;;; Γιατί δεν μεριμνεί κανείς; Αλλά ξέχασα μόνο οι διακοπές στη Μύκονο και τα γκομενάκια μας ενδιαφέρουν. Καμία ελπίδα για αυτή τη χώρα…

  2. αν ειναι δυνατον να βγαζεις τετοιες ειδησεις….κατευθειαν τον ψυχιατρο επρεπε να στειλετε

  3. Δυστυχώς στις μέρες μας αυξήθηκε ο αριθμός των άπορων και άστεγων συμπολιτών μας.
    Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι όσο συρρικνώνουν οι κυβερνώντες το σύστημα πρόνοιας και υγείας , τόσο φαινόμενα τέτοιου επιπέδου θα εκδηλώνονται καθημερινά.
    Από την στιγμή που αδυνατεί να ακολουθήσει τους κανόνες υγιεινής ο ένοικος μιας πολυκατοικίας, σημαίνει πως πάσχει από ψυχικές διαταραχές. Δεν είναι εκεί η θέση του ανθρώπου!!!
    Χρίζει παρακολούθηση η περίπτωσή του.
    Στον αντίποδα, υπάρχουν περιπτώσεις επανένταξης ασθενών στο κοινωνικό ιστό.

Comments are closed.